Antena 3 CNN Externe Putin a semnat decretul prin care cheamă la arme încă 150.000 de ruși | Decizia vine pe fondul contraofensivei iminente pregătite de Kiev

Putin a semnat decretul prin care cheamă la arme încă 150.000 de ruși | Decizia vine pe fondul contraofensivei iminente pregătite de Kiev

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind așa-numita recrutare de primăvară.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mar 2023   •   19:40

Conform documentului (foto următoare), 147.000 de oameni vor fi chemați în Forțele Armate Ruse între 1 aprilie și 15 aprilie 2023, pentru efectuarea serviciului militar.

Sunt vizați cetățenii Federației Ruse cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani.

Nu este clar unde își vor efectua aceștia pregătirea militară.

Șeful Comisiei pentru apărare a Dumei de Stat, Andrei Kartapolov, a declarat recent că recruții din campania de primăvară nu vor fi trimiși în noile zone anexate de Rusia în Ucraina - Donețk, Lugabnsk, Zaporojie și Herson.

Citește șiPurtătorul de cuvânt al lui Putin: "Războiul este pe termen lung"

CNN amintește că, în toamna anului trecut, o "mobilizare parțială" decretată de oficialitățile ruse cu scopul declarat de a consolida armata cu sute de mii de noi recruți pentru frontul din Ucraina a declanșat un val de proteste, precum și un exod al bărbaților din țară. 

Decretul semnat de liderul de la Moscova vine în contextul informațiilor conform cărora Kievul pregătește o contraofensivă de proporții, cu tehnica militară constând în tancuri, blindate de infanterie și avioane de luptă de la aliații occidentali.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a postat o înregistrare video cu unități ucrainene care se antrenează cu vehicule de luptă Stryker și Cougar furnizate de SUA.

Aceste vehicule sunt parte a unui pachet de ajutor militar în valoare de miliarde de dolari, notează CNN.

"(Vehiculele) se află acum în mâinile capabile ale Forțelor de Asalt Aerian ale Ucrainei. Le-au scos la un test drive. Mă bucur că soldații cei mai buni din lume primesc cele mai bune vehicule de la partenerii noștri", a scris Reznikov, joi, pe Twitter.

Vehiculele Stryker sunt blindate de luptă cu opt roți iar Pentagonul a anunțat în ianuarie că va trimite 90 de bucăți în Ucraina.

Vehiculele Cougar sunt protejate împotriva ambuscadelor, fiind rezistente la mine.

Departamentul american al Apărării a anunțat în decembrie că va trimite 37 astfel de vehicule în Ucraina.

Alte imagini publicate la începutul acestei săptămâni de ministrul ucrainean arătau mai multe echipamente militare occidentale într-o locație neprecizată din Ucraina, inclusiv tancuri britanice Challenger 2 și vehicule germane Marder pentru infanterie.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close