Antena 3 CNN International News Purtătorul de cuvânt al lui Putin: "Războiul este pe termen lung"

Purtătorul de cuvânt al lui Putin: "Războiul este pe termen lung"

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a confirmat oficial că administrația președintelui Vladimir Putin privește conflictul pe care l-a declanșat în Ucraina drept parte a unei confruntări de lungă durată cu Occidentul.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin: "Războiul este pe termen lung"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2023   •   17:51

"Dacă vă referiți la un război într-un context larg - o confruntare cu state ostile și cu țări neprietenoase, un război hibrid pe care acestea l-au declanșat împotriva Rusiei - acesta este pe termen lung", a declarat Dmitri Peskov (foto), miercuri.

"Aici avem nevoie de fermitate, încredere în sine, determinare, unitate în jurul președintelui rus", a adăugat el.

Peskov a fost întrebat când ar putea lua sfârșit "operațiunea militară specială" a Rusiei și dacă populația rusă nu s-a săturat de ea, după mai bine de un an de lupte și zeci de mii de soldați căzuți pe front.

Oficialul rus a susținut că, dimpotrivă, cetățenii au făcut scut în jurul lui Vladimir Putin.

Citește și: Omul lui Putin care a avertizat că Rusia poate distruge SUA revine cu o declarație despre războiul nuclear

"Asistăm la o consolidare absolut fără precedent a societății rusești în jurul președintelui și a politicilor sale. Și vedem o încredere absolut dominantă în societate că toate obiectivele operațiunii militare speciale vor fi atinse și trebuie să fie atinse", a susținut Peskov.

CNN amintește că, în toamna anului trecut, o "mobilizare parțială" decretată de oficialitățile ruse cu scopul declarat de a consolida armata cu sute de mii de noi recruți pentru frontul din Ucraina a declanșat un val de proteste, precum și un exod al bărbaților din țară. 

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov razboi Rusia termen lung Ucraina
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close