Antena 3 CNN Externe Rusia acuză noi atacuri ucrainene în Belgorod, după incursiunile terestre ale combataților anti-Kremlin

Rusia acuză noi atacuri ucrainene în Belgorod, după incursiunile terestre ale combataților anti-Kremlin

Forțele militare ucrainene au efectuat noi atacuri în regiunea rusă Belgorod.

Rusia acuză noi atacuri ucrainene în Belgorod, după incursiunile terestre ale combataților anti-Kremlin
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2023   •   17:24

Anunțul noilor atacuri a fost făcut, vineri, de autoritățile ruse, citate de presa internațională.

Guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, a declarat că armata ucraineană a lansat 132 de obuze spre localități din zonă.

Nu au fost raportate victime, dar există daune materiale semnificative, în special în localitatea Kozinka din districtul Graivoron, susține acest oficial rus.

Citește și: Legiunea "Libertate pentru Rusia" și "Corpul Voluntarilor Ruși" | Cine sunt membrii grupărilor pro-Ucraina care vor să-l dea jos pe Vladimir Putin

Această evoluție vine după ce combatanți pro-ucraineni și anti-Kremlin au pătruns, luni, în Belgorod de pe teritoriul ucrainean.

Un civil rus a fost ucis iar alți 13 au fost răniți în urma incursiunii armate, potrivit autorităților ruse.

Administrația de la Moscova a anunțat, marți, respingerea incursiunii militare a "sabotorilor ucraineni" și a susținut că aproximativ 70 de combatanți inamici au fost eliminați.

Două grupări anti-Putin - Corpul Voluntarilor Ruși și Legiunea 'Libertate pentru Rusia' - au revendicat incursiunile din Belgorod și au ironizat susținerile Moscovei cu privire la "eliminarea" a 70 de luptători din rândurile lor.

Reprezentanții grupărilor au organizat un dialog cu presa în zona de frontieră și au susținut că au consemnat doar doi răniți după operațiunea de luni.

Kievul a negat orice implicare în această incursiune.

Foto: reprezentanți ai Corpului Voluntarilor Ruși, RDK, în timpul unui dialog cu presa în nordul Ucrainei, în apropierea graniței cu Rusia, 24 mai 2023

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close