Antena 3 CNN Externe Rusia cere OSCE să facă presiuni asupra Ucrainei

Rusia cere OSCE să facă presiuni asupra Ucrainei

Rusia cere OSCE să facă presiuni asupra Ucrainei
de S.T.    |    17 Iun 2014   •   15:11

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut, marţi, la Belgrad, Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) să facă presiuni asupra Ucrainei pentru punerea în aplicare a foii de parcurs stabilite de organizaţie în vederea detensionării situaţiei din teren, relatează AFP.

"Liderii ucraineni refuză cu desăvârşire să pună în aplicare foaia de parcurs şi facem apel la toate ţările membre OSCE să exercite presiuni în acest sens asupra liderilor din Ucraina", a declarat Lavrov, într-o conferinţă de presă susţinută la Belgrad.

Potrivit OSCE, recomandările făcute în luna mai "arată un mod pragmatic de a trece de la o logică a escaladării la o logică de cooperare şi consolidare a stabilităţii pe teren".

De la izbucnirea crizei din Ucraina, în noiembrie 2013, Serbia a abordat o poziţie împărţită între respectarea obligaţiilor faţă de Bruxelles şi menţinerea unor relaţii bune cu Moscova.

Serbia doreşte să menţină o poziţie "neutră" faţă de criză ucraineană şi, mai ales, să nu impună sancţiuni împotriva Rusiei, aşa cum au făcut UE şi SUA.

Aflat în vizită în Serbia, ministrul Serghei Lavrov are programate întrevederi cu premierul Aleksandar Vucici şi cu preşedintele Tomislav Nikolici.

×
Subiecte în articol: Rusia OSCE Ucraina Serghei Lavrov Serbia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close