Antena 3 CNN Externe Rusia. Circa 20 de bărbaţi au devastat un bar gay din Moscova

Rusia. Circa 20 de bărbaţi au devastat un bar gay din Moscova

Rusia. Circa 20 de bărbaţi au devastat un bar gay din Moscova
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
13 Oct 2012   •   17:26

Aproximativ 20 de bărbaţi mascaţi au pătruns joi într-un bar gay din Moscova, agresând clientela şi provocând trei răniţi care au fost spitalizaţi, a declarat vineri pentru AFP reprezentantul barului.
   
"Ieri, aproximativ 20 de persoane care purtau măşti şi glugi au pătruns în bar şi au agresat clienţii", a declarat o reprezentantă a proprietarului barului 7freeday, situat în centrul Moscovei.
   
Ea a precizat că trei persoane au fost spitalizate după atac, printre care şi o fată care a fost rănită la ochi.
   
Agresorii au reuşit să fugă înainte de sosirea poliţiei, a adăugat aceasta.
   
"Ne-am ascuns în spatele meselor pentru a nu fi loviţi de sticlele şi vesela sparte. A fost foarte înspăimântător", a povestit un alt martor, Serghei Mozjegor pentru postul de televiziune NTV.
   
În jur de 50 de persoane se aflau în bar în timpul atacului.
   
Agresorii, dintre care cel puţin doi erau armaţi, au spart sticle în capul unei victime, au răsturnat mese şi au aruncat cu scaune în clienţi, au declarat martori pentru ONG-ul Human Rights Watch (HRW).
   
HRW a solicitat autorităţilor ruse să ancheteze în mod "eficient" acest atac "violent", subliniind că legile care interzic propaganda homosexuală, adoptate în ultimul timp în mai multe regiuni ruse, nu fac decât să "încurajeze astfel de atacuri".
   
Homofobia este foarte răspândită în Rusia, unde homosexualitatea era considerată o crimă până în 1993 şi o boală mintală până în 1999, cu mult după înlăturarea regimului sovietic în 1991.
   
La sfârşitul lunii martie, o nouă lege locală a intrat în vigoare la Sankt-Petersburg care permite amendarea oricărei persoane care comite "un act public" de promovare a homosexualităţii la adresa minorilor.
   
Autorii vor să generalizeze această lege în întreaga Rusie însă doar câteva regiuni ruse au adoptat-o până în prezent.

×
Subiecte în articol: Rusia gay Moscova bar martor propaganda
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close