Antena 3 CNN Externe Rusia clonează brandurile de răcoritoare care au părăsit țara: CoolCola, Fancy și Street

Rusia clonează brandurile de răcoritoare care au părăsit țara: CoolCola, Fancy și Street

Mărcile emblematice, precum Coca-Cola, Fanta şi Sprite, au părăsit piaţa rusă, după ce țara a invadat Ucraina. Un producător local a decis să le cloneze. Astfel, au apărut CoolCola, Fancy și Street.

Rusia clonează brandurile de răcoritoare care au părăsit țara: CoolCola, Fancy și Street
Sursa foto: Twitter / The Odessa Journal
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2022   •   10:40

Apariția noii game de băuturi răcoritoare, menită să le înlocuiască pe cele ale brandurilor care au plecat din Rusia, a fost anunțată de producătorul rus Ochakovo. Oamenii vor putea opta pentru CoolCola, Fancy sau Street.

De când compania Coca-Cola și-a suspendat activitatea în Rusia, renumitele sale băuturi răcoritoare au lipsit în mare parte de pe rafturile magazinelor din țară. Cu toate acestea, se mai găsesc în număr redus, dar prețurile lor au explodat. De la suspendarea activităţii companiei pe teritoriul rus, prețul produselor care se aflau în depozite au fost mărit până la 200%, potrivit The Moscow Times.

Ochakovo s-a lăutdat pe rețelele de socializare: CoolCola are ”gustul renumit de cola”, a scris producătorul. Ambalajele băuturilor Fancy și Street, primul cu aromă de portocale, iar cel de al doilea cu gust de lămâie şi lime, imită schemele de culori ale mărcilor Fanta şi Sprite.

Ochakovo a fost înființată în  Uniunea Sovietică în 1978 și produce mai ales băuturi tradiţionale ruseşti, precum fermentat pe bază de cereale şi băutură cu miere cu un conţinut scăzut de alcool.

Producătorul nu este singurul care a încercat să profite de pe urma retragerii marilor branduri de pe piața din Rusia. Luna trecută, o companie producătoare de băuturi cu sediul în Orientul Îndepărtat al Rusiei, Slavda Group, a lansat Grink Cola. Luna aceasta, o altă fabrică, Syktyvkarpivo, a lansat propria marcă de suc acidulat, Komi Cola. 

Cu toate acestea, iubitorii de băuturi acidulate din Rusia nu au fost impresionați. Oamenii s-au plâns că niciuna dintre băuturi nu este ”dulce şi acidulată”.

×
Subiecte în articol: Rusia clonare branduri Coca-Cola fanta Sprite
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close