Antena 3 CNN Externe Rusia continuă exercițiile militare la granița cu Ucraina, chiar înaintea summitului Putin-Biden

Rusia continuă exercițiile militare la granița cu Ucraina, chiar înaintea summitului Putin-Biden

Rusia a început luni exerciții tactice în regiunea Voronej, situată în apropierea frontierei cu Ucraina, la care participă bombardiere avansate Su-24 și avioane de vânătoare MiG-31BM, a anunțat Districtul militar Vest din Federația Rusă. Aceste noi exerciții intervenind înaintea summitului Putin-Biden preconizat pentru miercuri la Geneva.

Rusia continuă exercițiile militare la granița cu Ucraina, chiar înaintea summitului Putin-Biden
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    15 Iun 2021   •   13:46

În cadrul acestui exercițiu, sub acoperirea interceptoarelor supersonice MiG-31 BM, bombardierele rusești vor decola de pe aeroporturile militare din regiunile Voronej, Kursk și Tver (Districtul militar Vest) pentru a efectua operațiuni de recunoaștere și apoi vor distruge ținte terestre ale unui inamic imaginar - poziții fortificate, coloane de tancuri, avioane pe aeroporturi și puncte de comandă.

Mai mult de 20 de avioane strategice sunt implicate în aceste exerciții, care intervin la numai câteva zile după cele organizate de Rusia săptămâna trecută în Crimeea.

Putin a spus într-un interviu acordat pentru canalul american de ştiri NBC, că Rusia nu a concentrat trupe în apropiere de frontiera cu Donbas, ci "desfăşoară exerciţii planificate pe teritoriul său".

El a mai spus că astfel de exerciţii mai continuă în Extremul Orient, precum şi în nord, în regiunea arctică, replicând că NATO desfăşoară de asemenea un exerciţiu de amploare nu departe de frontiera de sud a Rusiei, făcând referire la manevrele Defender Europe.

Situația din Ucraina, la frontiera cu care Rusia menține în continuare zeci de mii de soldați și sute de echipamente dintre efectivele mobilizate în aprilie, va fi abordată, alături de alte subiecte de securitate internațională la întâlnirea dintre președinții rus și american miercuri.

Într-o declarație făcută luni, la summitul NATO, Joe Biden a promis să apere ”integritatea teritorială” a Ucrainei

×
Subiecte în articol: conflict trupe
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close