Antena 3 CNN Externe Rusia va realiza primul film în spațiu

Rusia va realiza primul film în spațiu

Primul lungmetraj filmat în spațiu va fi realizat de Rusia. Nava spațială Soyuz MS-19 a decolat marți.

Rusia va realiza primul film în spațiu
Sursa foto: Twitter/ CNN
de Cerasela Stafie    |    05 Oct 2021   •   14:21

Filmul are denumirea provizorie de ”The Challenge” (n.r.- provocarea). Actrița Yulia Peressild și regizorul Klim Chipenko se află la bordul navei care a pornit către Stația Spațială Internațională (ISS) în această dimineață.

Alături de cei doi este și un astronaut, Anton Shkaplerov. Pentru realizarea lungmetrajului, aceștia au la dispoziție 12 zile.

Agenția Spațială Federală Rusă a transmis, pe contul de Twitter, că racheta Soyuz 2.1a a fost lansată de la Cosmodromul rus Baikonur din Kazahstan la ora 11:55 (ora României). Călătoria va dura mai puțin de trei ore și jumătate.

Sosirea este estimată pentru ora 16.05 CEST (17:05, ora României) și va fi transmisă live de NASA. Administrația Națională Aeronautică și Spațială a publicat pe Twitter informații cu privire site-ul de pe care se poate vedea evenimentul.

Filmul spune povestea unui medic, intrepretat de Yulia Peressild, care este trimis pe stația spațială pentru a salva viața unui cosmonaut. Și ceilalți astronauți ruși de pe ISS vor apărea în lungmetraj.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close