Antena 3 Externe Rusia: Intenţionăm să facem tot posibilul pentru stabilizarea rapidă a situaţiei din Siria

Rusia: Intenţionăm să facem tot posibilul pentru stabilizarea rapidă a situaţiei din Siria

de G.S.    |    05 Feb 2012   •   15:31
Rusia: Intenţionăm să facem tot posibilul pentru stabilizarea rapidă a situaţiei din Siria
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va face o vizită la Damasc, marţi. Scopul vizitei este aplicarea cât mai rapidă a „reformelor democratice indispensabile”, conform diplomaţiei ruse, citată de AFP.

Anunţul a fost făcut după ce Rusia şi China au folosit dreptul de veto în Consiliului de Securitate al ONU pentru a bloca rezoluţia pe tema Siriei.

„Rusia intenţionează să facă tot posibilul pentru stabilizarea rapidă a situaţiei din Siria prin aplicarea reformelor democratice indispensabile”, precizează oficialul rus.

„În acest scop, Serghei Lavrov şi şeful serviciilor ruse de informaţii externe, Mihail Fradkov, se vor deplasa la Damasc pe 7 februarie pentru a se întâlni cu preşedintele Bashar Al-Assad. Noi continuăm să credem că toate părţile trebuie să îşi concentreze eforturile pe iniţierea unui dialog naţional şi pe oprirea violenţelor”, explică ministrul.

Rusia şi China au folosit dreptul de veto sâmbătă, pentru a bloca adoptarea în Consiliul de Securitate al ONU a proiectului de rezoluţie depus de Occident şi de ţările arabe pentru condamnarea acţiunilor de reprimare din Siria.

Occidentul a criticat dur decizia Rusiei şi Chinei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close