Antena 3 CNN Externe Schimbare de plan în Rusia. Ce se întâmplă acum pe străzile din Moscova

Schimbare de plan în Rusia. Ce se întâmplă acum pe străzile din Moscova

Gruparea paramilitară Wagner a pus capăt revoltei şi s-a retras de pe poziţiile sale din Rusia. Ce se întâmplă acum pe străzile din Moscova.

Schimbare de plan în Rusia. Ce se întâmplă acum pe străzile din Moscova
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iun 2023   •   10:19

Toate restricţiile impuse pe şoselele naţionale din Rusia au fost ridicate la primele ore ale zilei de duminică.

Unele măsuri excepţionale de securitate luate în Rusia ca răspuns la avansul Wagner au început să fie ridicate, în special în regiunea Lipeţk, la sud de Moscova, unde au pătruns paramilitari.

Primarul Moscovei le-a cerut locuitorilor să limiteze călătoriile în oraş, numind situaţia "dificilă", iar pentru luni a declarat o zi liberă.

Trupele Wagner aflate în drum spre Moscova au făcut stânga-mprejur după medierea preşedintelui belarus. Vă amintim că liderul lor, Evgheni Prigojin, a acceptat să evite vărsarea de sânge şi să meargă în Belarus.

Citeşte şi: Unde se află acum Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruși

Trupele lui Wagner s-au apropiat sâmbătă la 400 km de capitală, după ce au ocupat în cursul dimineţii cartierul general al armatei ruse din Rostov (sud-vest), centrul sensibil al operaţiunilor din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, salutând "o rezolvare fără alte pierderi" a crizei.

În opinia consilierului prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, "Prigojin l-a umilit pe Putin/statul şi a arătat că nu mai există monopol asupra violenţei".

Kremlinul a anunţat un acord prin care șeful grupului de mercenari ruși, Evgheni Prigojin, se va muta în Belarus și nu va fi urmărit penal după ce a ordonat trupelor să mărșăluiască spre Moscova.

×
Subiecte în articol: Evgheni Prigojin Rusia Moscova
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close