Antena 3 CNN Externe Unde se află acum Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruși

Unde se află acum Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruși

Luptătorii grupării paramilitare Wagner, care au preluat sâmbătă controlul asupra cartierului general al armatei ruse din Rostov pe Don (sud-vest), cu şeful lor Evgheni Prigojin în fruntea convoiului, au părăsit oraşul, a anunţat duminică guvernatorul regional. Unde se află acum Evgheni Prigojin

Unde se află acum Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruși
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iun 2023   •   08:33

Şeful mercenarilor ruşi din gruparea Wagner, Evgheni Prigojin, angajat într-o rebeliune armată împotriva conducerii militare ruse, a acceptat să oprească înaintarea luptătorilor săi spre Moscova şi să se întoarcă la bazele lor pentru a evita vărsarea de sânge, după medierea preşedintelui belarus Alexandr Lukaşenko.

Evgheni Prigojin și trupele sale au primit aplauze în timp ce se retrăgeau din Rostov pe Don.

Trupele lui Prigojin se vor întoarce în taberele lor de campanie din Ucraina, unde au luptat alături de soldații ruși.

Liderul Wagner, Evgheni Prigojin, se mută în Belarus

Kremlinul a anunţat un acord prin care șeful grupului de mercenari ruși, Evgheni Prigojin, se va muta în Belarus și nu va fi urmărit penal după ce a ordonat trupelor să mărșăluiască spre Moscova.

Acordul a dezamorsat o criză care a reprezentat cea mai importantă provocare pentru președintele Vladimir Putin în cele peste două decenii de când se află la putere.

În mesajul său, Prigojin a spus: "În 24 de ore am ajuns la 200 km de Moscova. În acest timp nu am vărsat nicio picătură de sânge al oamenilor noștri. Acum, însă, a sosit momentul în care s-ar putea să se verse sânge.

Prin urmare, conștienți de responsabilitatea că sângele rusesc ar putea fi vărsat de una dintre părți, ne întoarcem coloanele și plecăm în direcția opusă, spre taberele de campanie, conform planului".

În prezent nu se cunoaște locația lui Evgheni Prigojin, în Belarus.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 487 | Trupele lui Prigojin se vor întoarce în taberele lor de campanie din Ucraina

×
Subiecte în articol: Evgheni Prigojin
Parteneri
Cenunţătorul lui Coldea la DNA, dezvăluiri explozive despre şantaj
x close