Antena 3 CNN Externe ​​Rusia, chemată din nou la discuții cu NATO, după eșecul diplomatic de săptămâna trecută

​​Rusia, chemată din nou la discuții cu NATO, după eșecul diplomatic de săptămâna trecută

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat, marți, că i-a invitat pe reprezentanții Moscovei la noi discuții cu membrii Alianței pe tema crizei din Ucraina, în contextul în care presa internațională și politicienii din Occident au atras atenția cu privire la aparente pregătiri de invazie ale forțelor ruse.

​​Rusia, chemată din nou la discuții cu NATO, după eșecul diplomatic de săptămâna trecută
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Ian 2022   •   16:49

"Am invitat Rusia și toți aliații NATO să participe la o serie de reuniuni ale Consiliului NATO-Rusia în viitorul apropiat", a spus Stoltenberg (foto).

Acest nou demers își propune "să găsească o cale de urmat pentru a preveni orice atac militar asupra Ucrainei", a adăugat el.

Desfășurat săptămâna trecută, Consiliul NATO - Rusia s-a încheiat cu declarații în care reprezentanții părții ruse au subliniat "diferențele profunde" între Aliați și Moscova, în ceea ce privește securitatea în Europa.

Însă Jens Stoltenberg a spus că NATO este pregătită să continue dialogul.

"Transmitem Rusiei un mesaj foarte clar: dacă va decide încă o dată să folosească forța împotriva Ucrainei, va trebui să plătească un preț mare în sancțiuni economice, financiare și politice", a concluzionat secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg, care a susținut o conferință de presă alături de cancelarul german Olaf Scholz, a cerut Rusiei să înceapă retragerea trupelor rusești dislocate la granița cu Ucraina, cerere respinsă de Moscova.

La rândul său, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a cerut din nou, marți, răspunsuri din partea Occidentului la cererile formulate de Moscova, de oprire a extinderii NATO.

Lavrov spune un astfel de angajament este o condiție prealabilă pentru reluarea negocierilor.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close