Antena 3 Externe Rusia monitorizează o navă spaniolă care a intrat în Marea Neagră

Rusia monitorizează o navă spaniolă care a intrat în Marea Neagră

de Alexandra Ionescu    |    07 Iul 2021   •   13:42
Rusia monitorizează o navă spaniolă care a intrat în Marea Neagră
Sursa foto: Getty Images

Ministerul apărării rusesc a declarat că monitorizeaază o navă spaniolă care a intrat în Marea Neagră pentru exercițiile militare ale NATO din regiune.

Ministerul apărării a declarat că nava spaniolă care a intrat în Marea Neagră urmează să participe la Sea Breeze 2021. 

De asemenea, două avioane de luptă rusești, Sukhoi Su-30 a escortat un avion străin de recunoaștere ce intrase în spațiul aerian al Mării Negre. Comunicatul ministerului sugereează că avionul aparține marinei americane, potrivit Reuters.

La exercițiul militar "Sea Breeze", efectuat sub conducerea SUA și a Ucrainei, participă mii de soldați și zeci de nave și avioane de luptă din 30 de țări, între care şi România.

Manevrele ar trebui să dureze două săptămâni, după cum a anunțat în prealabil armata americană.

Potrivit marinei SUA, exercițiul militar din acest an din Marea Neagră eveniment care are loc anual deja din 1997, este cel mai amplu de până acum.

În timpul ”Sea Breeze” Rusia face noi demonstraţii de forţă provocatoare în Marea Neagră.

Districtul militar Sud a desfăşurat exerciţii în regiunea Krasnodar vizând apărarea instalaţiilor Flotei Mării Negre cu lansări electronice de rachete ale sistemului antiaerian S-400 Triumf.

Aproximativ 100 de militari şi mai mult de 30 de echipamente au participat la acest exerciţiu, conform sursei citate.

Anterior, zece avioane ruseşti din cadrul Flotei din Marea Neagră au efectuat zboruri de antrenament în zonă, unde în prezent au loc exerciţiile internaţionale Sea Breeze.

În ajunul lansării Sea Breeze, Rusia a încercat să descurajeze SUA să participe la aceste exerciţii, iar la scurt timp Ministerul rus al Apărării a anunţat că armata rusă a deschis foc de avertisment împotriva distrugătorului britanic HMS Defender la trecerea navei prin apele ucrainene de-a lungul coastei Crimeii, pe care Rusia le consideră drept apele sale teritoriale. Marea Britanie a infirmat ulterior versiunea Moscovei.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close