Antena 3 CNN Externe Rusia lansează rachete pe Marea Neagră către un distrugător britanic

Rusia lansează rachete pe Marea Neagră către un distrugător britanic

Rusia a lansat astăzi mai multe rachete de avertizare către un distrugător britanic, care ar fi încălcat granița și ar fi înaintat 3 kilometri pe teritoriul Federației Ruse.

Rusia lansează rachete pe Marea Neagră către un distrugător britanic
de Viorel Aydan Cioroi    |    23 Iun 2021   •   15:20

Update: 16:30

Într-o postare pe Twitter, Ministerul britanic al Apărării a negat incidentul.

„Nu s-au tras niciun fel de focuri de avertisment asupra HMS Defender. Nava Royal Navy executa „o trecere nevinovată” prin apele teritoriale ale Ucrainei, conform legislației internaținale”, a informat ministerul britanic al Apărării, într-un comunicat publicat pe Twitter.

„Credem că rușii desfășurau un exercițiu cu trageri de artilerie în Marea Neagră și au înștiințat anterior comunitatea maritimă asupra acestui tip de activități”, au mai precizat oficialii britanici. 

Nava britanică a trecut granița la ora 11:52, intrând în marea teritorială la Capul Fiolent. Distrugătorul a fost avertizat cu privire la deschiderea focului în cazul încălcării graniței, însă fără reacție din partea echipajului. 

Nava de patrulare a deschis focul de avertizare către distrugător și după, nouă minute mai târziu, aeronava Su-24m a lansat patru rachete de avertizare OFAB-250 în direcția acestuia. 

La 12:23, nava britanică a părăsit granițele mării teritoriale ale Rusiei. După incident, atașatul de la Ambasada Marii Britanii a fost chemat la departamentul militar.

×
Subiecte în articol: rachete distrugator britanic
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close