Antena 3 CNN Externe Rusia nu neagă că și-ar fi chemat oficialii de rang înalt înapoi în țară. Rușii se tem de escaladarea situației

Rusia nu neagă că și-ar fi chemat oficialii de rang înalt înapoi în țară. Rușii se tem de escaladarea situației

Rusia nu neagă că și-ar fi chemat oficialii de rang înalt înapoi în țară. Rușii se tem de escaladarea situației
14 Oct 2016   •   09:59

Cetățenii ruși au reacționat cu panică la informațiile conform cărora Moscova a cerut oficialilor care trăiesc în afara Rusiei să revină în țară și să își aducă și familiile cu ei. Unii ruși sunt convinși că acesta este un nou pas către un război, scrie Daily Mail.

Conform unor informații anterioare, Kremlin ar fi cerut oficialilor de rang înalt care trăiesc în afara Rusiei să revină în țară cât de repede și oricine nu va răspunde la apel este pasibil de sancțiuni.

Anunțul vine pe fondul deteriorării relațiilor Rusiei cu Occidentul și Statele Unite. În context, Vladimir Putin și-a anulat o vizită programată în Franța, unde urma să aibă discuții cu omologul francez, pe tema Siriei. De altfel, Siria pare să fie motivul, cel puțin la nivel public, pentru care tensiunile cresc la nivel mondial.

Stanislav Belkovsky, analist politic rus, citat de Daily Mail, susține că această măsură este parte dintr-un plan mai elaborat de măsuri pentru a a pregăti “elitele” de un război.

De asemenea, un alt analist politic, Valery Solovei, a explicat că există un plan de „limitare serioasă” a drepturilor de deplasare pentru cetățenii ruși: “Din câte știu eu, va exista o taxă de turist pentru toți oamenii care vor să plece din Rusia”.

În schimb, semnale mai puternice vin din partea mai multor jurnaliști ruși „Mai întâi au interzis unor oameni din servicii să părăsească țara, apoi oficialii de rang înalt au fost îndemnați să își vândă proprietățile, să își închidă afacerile de peste granițe și să își închidă și conturile bancare din străinătate”.

Kremlin nu a avut o poziție fermă pe acest subiect. Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitry Peskov, a explicat: “Este prima oară când aud de așa ceva.”

 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close