Antena 3 CNN Externe "Dacă Rusia pierde războiul, începe Apocalipsa nucleară" | Planul Moscovei, prezentat de Dmitri Medvedev

"Dacă Rusia pierde războiul, începe Apocalipsa nucleară" | Planul Moscovei, prezentat de Dmitri Medvedev

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a amenințat, din nou, lumea cu declanșarea unui războiul nuclear.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Ian 2023   •   13:27

Noul avertisment vine în contextul în care liderii occidentali primesc informații conform cărora Moscova a adunat forțe pentru o nouă invazie pe scară largă în Ucraina, relatează Antena 3 CNN.

Într-o postare recentă pe contul său de Telegram, actualul vicepreședinte al Consiliului de Securitate rus a scris:

"Înfrângerea Rusiei într-un război convențional poate declanșa un război nuclear. Puterile nucleare nu au pierdut niciodată conflicte majore de care depinde soarta lor".

La fel ca și alți oficiali ruși, Medvedev a acuzat sprijinul militar al NATO pentru Ucraina.

Nu este prima dată când politicianul rus amenință cu folosirea arsenalului atomic rus.

În urmă cu câteva luni, el susținea că Rusia are dreptul de a folosi arme nucleare în cazul în care va considera necesar şi argumenta că "este absurdă" ideea de a pedepsi o ţară "care are cel mai mare arsenal nuclear din lume".

Citește și: Zelenski spulberă speranțele în negocieri de pace, la Davos

Mircea Geoană: "Putin se pregătește pentru un război de durată. A mobilizat deja încă 200.000 de oameni"

Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, a estimat, la reuniunea șefilor Apărării din cadrul Alianței, că anul 2023 va fi dificil și este nevoie ca aliații să sprijine Ucraina oricât de mult ar dura conflictul militar. 

"Vladimir Putin se pregătește pentru un război de durată. A mobilizat deja încă 200.000 de oameni care se antrenează acum, a crescut producția militară, caută să facă rost de arme de la alte regimuri autoritare, inclusiv Iran.

Dar, cel mai important, nu aveam nicio indicație că planurile sale s-au schimbat. Așa că trebuie să fim pregătiți pe termen lung. Anul 2023 va fi un an dificil și trebuie să sprijinim Ucraina oricât de mult ar dura totul. 

În același timp, trebuie să împlinim directivele luate de liderii noștri la Summitul de la Madrid de anul trecut. Trebuie să ne întărim apărarea pentru a face față atacurilor din orice direcție. S-au făcut progrese în extinderea rapidă a grupurilor noastre de luptă de pe Flancul estic până la nivelul de brigadă.

Am pus mai multe trupe în alertă (...) Continuăm și planurile de apărare a locațiilor-cheie sau relevante, stabilite de Alianță, pe toate direcțiile strategice", a spus Geoană.

×
Subiecte în articol: administratia americana nuclear Rusia
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close