Antena 3 CNN Externe Rusia a distrus o școală din Harkov într-un atac cu rachete

Rusia a distrus o școală din Harkov într-un atac cu rachete

O școală gimnazială din Harkov, al doilea cel mai mare oraș din Ucraina, a fost distrusă după ce a fost lovită de o rachetă rusească, luni dimineața.

Rusia a distrus o școală din Harkov într-un atac cu rachete
Sursa foto: captură cnn.com
de Adrian Iclozan    |    04 Iul 2022   •   13:16

Anunțul a fost făcut de Oleg Sinegubov, administratorul regional ucrainean, într-o postare pe Telegram.

"Într-un atac perfid, astăzi, la ora 4 dimineața, ocupanții ruși au lansat rachete asupra districtului Șevcenkovski din Harkov. Teroriștii și-au ales ca țintă o școală gimnazială. În prezent, salvatorii curăță dărâmăturile", a detaliat responsabilul ucrainean.

El a precizat că atacul nu s-a soldat cu victime.

Sinegubov a adăugat că au rușii au vizat și alte zone din regiunea Harkov iar în localitatea Bezruki tirurile inamice au ucis cel puțin trei persoane și au rănit alte șase.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Harkov se află în nord-estul Ucrainei și a fost vizat în ultima perioadă de tirurile rusești cu rachete, care s-au intensificat, pe măsură ce trupele ruse au forțat capturarea ultimelor două orașe importante din Lugansk, Severodonețk și Lîsîceansk.

Ce spune Volodimir Zelenski după ce forțele ucrainene s-au retras din Lîsîceansk

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, promite că forțele de apărare vor recâștiga controlul asupra teritoriului cedat rușilor în regiunea Lugansk.

Recunoscând că trupele ucrainene s-au retras din Lîsîceansk, ultimul oraș important din Lugansk, Zelenski afirmă că trupele Kievului vor recâștiga, cu ajutorul armelor occidentale cu rază lungă de acțiune, teritoriul pierdut.

Potrivit lui Zelenski, Ucraina va riposta cu arme cu rază lungă de acțiune, cum ar fi lansatoarele de rachete HIMARS furnizate de SUA.

"Faptul că protejăm viețile soldaților noștri este la fel de important. Vom reconstrui, vom recâștiga pământul, dar oamenii trebuie să fie protejați mai presus de orice", a estimat Zelenski.

Capturarea orașului Lîsîceansk, la mai puțin de o săptămână după ce a fost cucerit orașul vecin, Severodonețk, conferă Moscovei controlul cvasi-total al regiunii Lugansk, situată în estul țării.

După această evoluție, este previzibil că Rusia își va concentra efortul militar asupra regiunii vecine Donețk, unde Kievul controlează, încă, porțiuni de teritoriu.

×
Subiecte în articol: Harkov şcoală Rusia rachete Oleg Sinegubov
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close