Antena 3 CNN Externe Rusia a spulberat o școală și un bloc de locuințe din orașul natal al lui Volodimir Zelenski | Rușii acuză Ucraina că a bombardat un autobuz în Donețk

Rusia a spulberat o școală și un bloc de locuințe din orașul natal al lui Volodimir Zelenski | Rușii acuză Ucraina că a bombardat un autobuz în Donețk

Cel puțin patru persoane, între care un copil de zece ani, au fost ucise și alte peste 40 au fost rănite după un bombardament cu rachete asupra orașului ucrainean Krivoi Rog, cunoscut, între altele, pentru că acolo s-a născut președintele Volodimir Zelenski.

Rusia a spulberat o școală și un bloc de locuințe din orașul natal al lui Volodimir Zelenski | Rușii acuză Ucraina că a bombardat un autobuz în Donețk
Sursa foto: Twitter @Gerashchenko_en / Serviciul de Urgență ucrainean
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2023   •   12:22

Relatări venite la scurt timp după atacul de luni arată că s-ar afla oameni prinși sub dărâmăturile clădirilor bombardate.

Este vorba despre un imobil cu patru etaje care găzduia o școală și despre un bloc de locuințe unde au fost distruse apartamente situate începând cu etajul patru până la etajul nouă, după cum a declarat ministrul ucrainean de Interne, Igor Klimenko, citat de CNN.

Fotografii de la locul atacului au fost publicate de serviciile de urgență ucrainene.

Este posibil ca numărul deceselor să crească în orele următoare, relatează The Guardian, care citează Ministerul de Interne de la Kiev

Președintele Volodimir Zelenski a postat, la rândul său, pe rețelele de socializare, o înregistrare video de la locul atacului.

"Luni dimineață. Regiunile din Ucraina sunt bombardate de ocupanți, care continuă să terorizeze orașele și oamenii pașnici. Krivoi Rog. Herson. Au fost lovite clădiri rezidențiale, o clădire universitară, o intersecție. Din păcate, există morți și răniți. Este posibil să existe oameni sub dărâmături. Condoleanțele mele tuturor celor care și-au pierdut apropiații din cauza terorii rusești.

Zelenski, după atacul din Krivoi Rog: "Această teroare nu ne sperie și nu ne va înfrânge"

Salvatorii și toate serviciile necesare sunt pe teren și lucrează. Încercăm să salvăm cât mai mulți oameni posibil. În ultimele zile, inamicul s-a încăpățânat să atace orașele, bombardând ținte civile. Dar această teroare nu ne va speria și nu ne va înfrânge", a transmis președintele ucrainean.

Presa internațională relatează, de asemenea, acuzațiile autorităților pro-ruse din Donețk, care susțin că un bombardament ucrainean ar fi lovit un vehicul în trafic (foto următoare).

"În această dimineață, armata ucraineană a bombardat centrul Donețk-ului. Au fost înregistrate lovituri în regiunile Voroșilovski și Kuibîșivski. În urma bombardamentelor, a fost distrus un autobuz de pasageri.

Conform primelor informații, doi oameni au fost uciși și alți șase, răniți", a scris pe Telegram Denis Pușilin, guvernatorul impus de Rusia la conducerea regiunii.

Pușilin este fostul președinte al așa-numitei "Republici Populare Donețk", nerecunoscută internațional și anexată prin decret prezidențial de Rusia, anul trecut, alături de alte trei regiuni ucrainene pe care trupele Moscovei le controlează doar parțial.

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close