Antena 3 CNN Externe Rusia anunță că a retras avioane din Crimeea

Rusia anunță că a retras avioane din Crimeea

Autoritățile ruse spun că au transferat 10 bombardiere Suhoi Su-24 din peninsula Crimeea către baze aeriene de rezervă din alte părți, în cadrul unor exerciții.

Rusia anunță că a retras avioane din Crimeea
Sursa foto: Wikipedia
de Adrian Iclozan    |    18 Feb 2022   •   09:57

Anunțul a fost făcut de responsabilii Flotei militare ruse din Marea Neagră, conform agenției ruse Interfax, citată de Reuters.

De asemenea, Ministerul Apărării rus a precizat că mai multe unități de infanterie mecanizată au revenit în garnizoanele lor din Daghestan şi Cecenia, după încheierea exercițiilor militare din Crimeea.

Într-un alt anunț, Ministerul a indicat că un tren încărcat cu tancuri din Districtul militar Vest a plecat dintr-un loc neprecizat pentru a readuce aceste vehicule de luptă în baza lor din provincia Nijni Novgorod.

Aceeași instituție a mai comunicat că 30 de camioane transportă în bazele lor permanente militari şi echipamente din Districtul militar Vest care au participat la aplicații militare în locuri care nu au fost precizate.

Manevrele militare ruse sunt urmărite cu și mai mare atenție, după ce Moscova a anunțat că a început retragerea unor trupe din apropierea frontierei cu Ucraina.

Însă Kievul şi Occidentul au pus sub semnul întrebării aceste comunicări, suspectând că unele forțe şi echipamente militare ruse par să fie înlocuite cu altele iar, potrivit oficialilor SUA, numărul militarilor ruși mobilizați în apropierea Ucrainei ar fi sporit, pe ansamblu.

Foto: Aparat de bombardament și atac la sol Su-24

×
Subiecte în articol: Rusia Crimeea Suhoi
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close