Antena 3 CNN Externe Rusia spune că a identificat vinovații pentru exploziile de pe "Podul lui Putin" | Podul ar fi fost atacat cu drone submarine

Rusia spune că a identificat vinovații pentru exploziile de pe "Podul lui Putin" | Podul ar fi fost atacat cu drone submarine

Una dintre primele reacții oficiale ruse în urma exploziilor care au avariat, luni dimineață, podul peste Strâmtoarea Kerci a venit din partea Ministerului de Externe de la Moscova.

Rusia spune că a identificat vinovații pentru exploziile de pe "Podul lui Putin" | Podul ar fi fost atacat cu drone submarine
Sursa foto: Profimedia Images
de Adrian Iclozan    |    17 Iul 2023   •   12:37

"Atacul de astăzi asupra podului din Crimeea a fost comis de regimul de la Kiev. Acest regim este terorist și are toate caracteristicile unui grup internațional de crimă organizată.

Deciziile sunt luate de oficialii ucraineni și de armată cu participarea directă a agențiilor de informații și a politicienilor americani și britanici.

SUA și Marea Britanie sunt la conducerea unei structuri statale teroriste", a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului.

Citește și: Prima reacție a Ucrainei după exploziile care au avariat "Podul lui Putin" și au ucis doi oameni

Presa ucraineană: "Atacul asupra Podului lui Putin, efectuat cu drone subacvatice"

Presa internațională remarcă faptul că Zaharova nu a adus dovezi în sprijinul acuzațiilor formulate.

Pe de altă parte, presa ucraineană citează surse anonime care confirmă implicarea Kievului în atacul desfășurat asupra structurii rutiere și feroviare de 19 kilometri ce leagă Rusia de Crimeea, fiind cunoscută drept "Podul lui Putin".

Radiodifuzorul public Suspilne și publicația Ukrainska Pravda au relatat că în operațiunea de luni ar fi implicate serviciul de securitate de la Kiev și marina ucraineană.

Suspilne a menționat, pe baza surselor anonime, că podul a fost atacat cu drone submarine.

Instituția media a citat ulterior un purtător de cuvânt al marinei militare ucrainene, care nu a confirmat relatarea inițială și a îndemnat presa să aștepte anunțurile oficiale.

Foto: imagine difuzată de Comitetul de Investigații al Rusiei după exploziile care au avariat, în dimineața zilei de 17 iulie, o porțiune a podului rutier care leagă Rusia de Crimeea

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close