Antena 3 CNN Externe Rușii se pregătesc să radă de pe fața pământului peste 80 de localități din Ucraina | "E ca o armă de distrugere în masă", spune Zelenski

Rușii se pregătesc să radă de pe fața pământului peste 80 de localități din Ucraina | "E ca o armă de distrugere în masă", spune Zelenski

Efectele distrugerii barajului hidroenergetic de la Kahovka vor fi similare cu cele ale unei arme de distrugere în masă.

Rușii se pregătesc să radă de pe fața pământului peste 80 de localități din Ucraina | "E ca o armă de distrugere în masă", spune Zelenski
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Oct 2022   •   13:17

Avertismentul vine de la președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Acesta a acuzat forțele ruse că au minat hidrocentrala de pe râul Nipru şi se pregătesc să o arunce în aer.

Într-o astfel de situație, peste 80 de localități vor fi distruse, estimează Zelenski.

Autoritățile de ocupație au început, în zilele din urmă, evacuarea populației din Herson - un indiciu că urmează o lovitură de anvergură a trupelor ruse în zonă.

Liderul ucrainean precizează că i-a informat pe partenerii occidentali cu privire la intențiile rușilor, cu ocazia reuniunii Consiliului European.

Zelesnki cere o "lovitură preventivă" înainte ca Rusia să distrugă barajul de pe Nipru

"Din informațiile noastre, instalațiile şi barajul de la hidrocentrala Kahovka au fost minate de teroriștii ruși. Acum toată lumea trebuie să acționeze în forță și rapid pentru a preveni un nou atac terorist rusesc.

Distrugerea barajului ar însemna un dezastru pe scară largă. Desigur, înțelegem că ocupanților nu le pasă ce se întâmplă cu teritoriul Ucrainei.

Însă prin acest atac terorist, ei pot distruge, printre altele, chiar și posibilitatea de a asigura apă din fluviul Nipru pentru Crimeea.

În eventualitatea distrugerii barajului de la hidrocentrala Kahovka, Canalul Nord-Crimeean va dispărea, pur și simplu. Și dacă Rusia pregătește un astfel de atac terorist, dacă ia în considerare în mod serios un astfel de scenariu, înseamnă că teroriștii își dau seama clar că nu vor putea să păstreze nici Hersonul, nici întreaga zonă de sud a țării noastre, care include Crimeea", a declarat liderul de la Kiev.

Foto: vedere parțială a centralei hidroelectrice de la Kahovka

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close