Antena 3 CNN Externe S-a închis cu elevii în toaleta şcolii şi a refuzat să deschidă uşa până nu s-a convins că pericolul a trecut

S-a închis cu elevii în toaleta şcolii şi a refuzat să deschidă uşa până nu s-a convins că pericolul a trecut

S-a închis cu elevii în toaleta şcolii şi a refuzat să deschidă uşa până nu s-a convins că pericolul a trecut
Sursa foto: Foto captura ABC
17 Dec 2012   •   10:46

Tragedia de la şcoala elementară Sandy Hook din Newtown, Connecticut, a scos la iveală caracterul puternic al unei profesoare în vârstă de 29 de ani, pe nume Kaitlin Roig, care şi-a apărat elevii cu o tărie de nedescris.

Kaitlin Roig, care a auzit focurile de armă răsunând în incinta şcolii, a ştiut "că ceva este în neregulă" şi şi-a condus cei 14 elevi cu vârste de şase şi şapte ani în toaletă, încuind uşa în urma lor.

"A fost oribil. Nu am crezut că vom supravieţui", a declarat aceasta pentru ABC.

Cum încăperea era destul de strâmtă, Kaitlin i-a ajutat pe câţiva dintre elevi să se urce pe closet pentru a încăpea cu toţii.

"Le-am spus să facă linişte deplină", a povestit ea. Dar pe măsura ce trecea timpul, copiii i-au cerut lui Roig să le permita să "iasă să vadă dacă este cineva acolo", dar ea a refuzat.

"Când au început să plângă, le-am cuprins feţele şi le-am spus că îi iubesc şi că va fi bine. Voiam ca acesta să fie ultimul lucru pe care îl aud, nu împuşcăturile din hol", le-a spus aceasta.

Kaitlin Roig a ezitat să deschidă uşa chiar şi autorităţilor sosite la faţa locului, crezând că este vorba despre un truc al atacatorului de a ajunge la copii.

"Pentru a fi sigură, le-am cerut poliţiştilor să îşi treacă legitimaţiile pe sub uşă", a mai spus Kaitlin.

26 de oameni, 20 de copii şi 6 adulţi, şi-au pierdut viaţa în urma atacului de la Şcoala Sandy Hook din Newtown, Connecticut.



×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close