Antena 3 CNN Externe Scandalul sacilor cu bani de la vicepreședinta Parlamentului European | Eva Kaili, anchetată și în Grecia

Scandalul sacilor cu bani de la vicepreședinta Parlamentului European | Eva Kaili, anchetată și în Grecia

Parchetul financiar de la Atena a deschis o anchetă preliminară pentru corupție în care este vizată eurodeputata greacă Eva Kaili.

Scandalul sacilor cu bani de la vicepreședinta Parlamentului European | Eva Kaili, anchetată și în Grecia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Dec 2022   •   16:49

Kaili se află în prezent în detenție în Belgia, într-un dosar de corupție legat de o presupusă mită din Qatar, după ce a fost prinsă în flagrant cu o importantă sumă de bani.

''Procurorul financiar Nikos Bardakis a dispus deschiderea unei anchete (asupra Evei Kaili) pentru luare de mită și pentru spălare de bani, în cooperare cu justiția belgiană", a precizat, joi, o sursă judiciară din Grecia, potrivit AFP.

După scandalul declanșat la finele săptămânii trecute de arestarea lui Kaili, ministrul grec al Justiției, Kostas Tsiaras, a declarat, luni, că "este evident că ''Grecia va ajuta autoritățile belgiene'' în caz de nevoie.

Nicio altă precizare privind această anchetă preliminară nu a fost furnizată de sursa citată de AFP.

Kaili, adusă joia viitoare în fața unui judecător belgian

Eva Kaili, demisă marți din funcția de vicepreședinte al Parlamentului European, Francesco Giorgi, partenerul lui Kaili, care este și asistent parlamentar, Pier Antonio Panzeri, fost eurodeputat socialist, și Niccolo Figa-Talamanca, directorul ONG-ului "No Peace Without Justice", sunt inculpați în acest scandal.

Cei patru sunt acuzați de participare la o organizație infracțională, spălare de bani și corupție.

Într-o anchetă în desfășurare, poliția judiciară federală din Belgia a găsit mai mult de 1,5 milioane de euro în numerar la domiciliile lui Kaili şi Panzeri și a postat, miercuri, pe contul său oficial de Twitter mai multe fotografii cu banii confiscați.

Eva Kaili urmează să compară pe 22 decembrie în fața justiției belgiene.

Partenerul său, Francesco Giorgi, a rămas în arest preventiv.

×
Subiecte în articol: Eva Kaili Grecia saci cu bani
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close