Antena 3 Externe Săptămână neagră pentru miliardarii planetei. Cei mai bogaţi oameni au pierdut 24,4 miliarde de dolari în şapte zile

Săptămână neagră pentru miliardarii planetei. Cei mai bogaţi oameni au pierdut 24,4 miliarde de dolari în şapte zile

de G.S.    |    03 Iun 2012   •   14:18
Săptămână neagră pentru miliardarii planetei. Cei mai bogaţi oameni au pierdut 24,4 miliarde de dolari în şapte zile
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP

Cei mai bogaţi 40 de oameni din lume au pierdut împreună în această săptămână 24,4 miliarde de dolari, averea lor coborând la 963,6 miliarde dolari, după ce temerile generate de creşterea puternică a costurilor de împrumut ale Spaniei şi datele slabe privind piaţa muncii din SUA au afectat bursele.
   
Mogulul cazinourilor Sheldon Adelson a pierdut 2,2 miliarde de dolari. Acţiunile companiei acestuia, Las Vegas Sands, au coborât cu 10,3% pe pracursul săptămânii, iar averea lui Adelson, al 22-lea cel mai bogat om al planetei, a ajuns uşor sub 20 de miliarde de dolari, potrivit indicelui miliardarilor calculat săptămânal de Bloomberg.
   
"Se pare că suntem blocaţi pe un trend de încetinire. Raportul privind piaţa muncii a fost dezamăgitor, după date similare în ultimele săptămâni. Întăreşte teama că economia încetineşte", a declarat John Carey, manager la compania Pioneer Investments din Boston.
   
Indicele industrial Dow Jones a trecut pe pierdere pentru acest an, după ce angajatorii din SUA au creat în mai cel mai redus număr de locuri de muncă pentru o perioadă de aproape un an, iar sectorul industriei prelucrătoare din China a încetinit. Standard & Poor?s 500 a coborât cu 2,46% vineri, cel mai mare declin zilnic începând din noiembrie.
   
Randamentele obligaţiunilor americane pe zece ani a coborât sub 1,5% vineri pentru prima dată, după ce numărul de angajaţi din SUA a crescut cu numai 69.000, avans mai slab decât cele mai pesimiste aşteptări.
   
Cofondatorul reţelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg a ieşit săptămâna aceasta din topul Bloomberg. Acţiunile Facebook au scăzut cu 13,1% pe parcursul săptămânii şi au ajuns la 27,7 dolari, sub minimul intervalului de preţ iniţial de 28-35 dolari pe acţiune, modificat ulterior la 34-38 dolari. Cotaţia companiei, aflată aproape în declin continuu de la intrarea pe bursă, se află cu circa 27% sub preţul de listare, de 38 de dolari.
   
Concomitent, averea lui Zuckerberg a coborât la 14,1 miliarde de dolari.
   
Mexicanul Carlos Slim rămâne cel mai bogat om din lume, cu 63 de miliarde de dolari. Slim a pierdut 3,1 miliarde de dolari în această săptămână, în urma declinului celui mai valoros activ al său, compania telecom Amerca Movil.
   
Bill Gates se află pe locul al doilea, cu 58,2 miliarde de dolari.
   
Insdicele miliardarilor măsoară averea celor mai bogaţi oameni ai planetei în funcţie de schimbările ce au loc pe bursă şi la nivel economic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close