Antena 3 CNN Externe Sarah Palin acuză Newsweek că i-a publicat o fotografie "sexistă"

Sarah Palin acuză Newsweek că i-a publicat o fotografie "sexistă"

Sarah Palin acuză Newsweek că i-a publicat o fotografie "sexistă"
19 Noi 2009   •   13:06

Pentru a doua oară de când Sarah Palin a ajuns în atenţia mediei, în politica americană, o fotografie a acesteia de pe coperta revistei Newsweek provoacă controverse. Palin a acuzat publicaţia, pe Facebook, că a publicat pe coperta revistei o fotografie ?sexistă? şi ?scoasă din context? a ei.

Fotografia lui Palin fusese publicată iniţial în numărul din august 2009 al revistei Runners Worls, şi o înfăţişează pe fosta guvernatoare de Alaska în pantaloni sport scurţi. Potrivit thehollywoodgossip.com, Palin a intrat în polemică cu Newsweek deoarece revista a utilizat o fotografie dintr-un articol despre fitness pentru a promova o analiză a cu privire la relevanţa prezenţei ei în politică.

?Fotografia de pe coperta din această săptămână a Newswseek este o alegere nefericită. Această revistă de ştiri s-a concentrat mai degrabă pe lucrurile irelevante decât pe cele relevante în cazul meu?, a spus Palin.

?Abordarea în afara contextului a Newsweek este sexistă. Dacă cineva poate învăţa ceva din acest lucru este că o carte nu poate fi judecată după copertă, sex sau culoarea pielii. Media ar face orice pentru a atrage atenţia?, mai scrie Palin pe Facebook.

Jon Meacham, editorul Newsweek, a precizat că fotografia a fost aleasă doar ?pentru că era cea mai interesantă imagine disponibilă pentru a ilustra tema copertei.?

Controversa nu este prima de acest tip între Newswssk şi Sarah Palin. În numărul din octombrie 2008
aceasta a apărut într-o fotografie realizată în prim plan în care politiciana a spus că nu era retuşată şi concepută pentru a-i scoate în evidenţă defectele.

Coperta Newsweek incriminată


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sarah Palin fotografie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close