Antena 3 CNN Externe Ucraina a stârnit furia Rusiei după ce şi-a prezentat echipamentul pentru EURO 2020

Ucraina a stârnit furia Rusiei după ce şi-a prezentat echipamentul pentru EURO 2020

Ucraina a stârnit furia Rusiei după ce şi-a prezentat oficial echipamentul pentru EURO 2020 (11 iunie-11 iulie). Tricourile au desenate pe piept harta statului, care include şi teritoriul Crimeei, anexat de ruşi în 2014.

Ucraina a stârnit furia Rusiei după ce şi-a prezentat echipamentul pentru EURO 2020
Sursa foto: foto Facebook
de Alexandru Negrici    |    07 Iun 2021   •   17:05

Echipamentul are imprimată pe piept harta Ucrainei, care include şi Crimeea, deşi teritoriul este ocupat militar de Rusia, din anul 2014. În plus, tricourile mai au imprimate şi mesajul "Slavă Ucrainei", care i-a supărat pe ruşi.

Echipamentul ucrainenilor a fost dezvăluit abia duminică, de către Andrii Pavelko, şeful Federaţiei de Fotbal al ţării vecine, cu doar câteva zile înaintea competiţiei.
 
Ministerul rus de externe a criticat decizia Ucrainei, deoarece "Crimeea aparţine Rusiei", iar deputatul rus Dmitry Svichchev a numit gestul Ucrainei drept "o provocare politică" şi a îndemnat UEFA să ia măsuri.

UEFA a intervenit în disputa dintre cele două naţionale, declarând pentru BBC că: "Echipamentul echipei naţionale a Ucrainei  şi a tuturor celorlalte echipe a fost aprobat în conformitate cu reglementările în materie de echipamente".

Design-ul tricourilor este galben, cu harta Ucrainei, care cuprinde atât Crimeea cât şi Donetsk-ul, imprimate cu alb, deşi cele două regiuni sunt controlate de separatiştii pro-ruşi. În ciuda pretenţiilor Moscovei, comunitatea internaţională nu recunoaşte anexarea, acesta fiind un scandal diplomatic cu ecouri în ceea ce priveşte sancţiunile pentru Rusia, care se fac simţite şi în prezent.

Românii vor avea ocazia să vadă îndeaproape echipamentul Ucrainei, în două meciuri din grupele EURO 2020, care se vor juca pe Naţional Arena.

×
Subiecte în articol: Crimeea Euro 2020 echipament
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close