Antena 3 CNN Externe Scoţia. Militanţii antiglobalizare au protestat cu capetele în nisip (VIDEO)

Scoţia. Militanţii antiglobalizare au protestat cu capetele în nisip (VIDEO)

Scoţia. Militanţii antiglobalizare au protestat cu capetele în nisip (VIDEO)
Sursa foto: Protest Scotia
08 Noi 2009   •   14:41

Protest inedit în Scoţia. Susţinătorii antiglobalizării şi-au dat întâlnire pe o plajă, unde şi-au îngropat capetele în nisip. Acesta a fost modul lor de a le arăta miniştrilor de finanţe din statele G20, adunaţi pentru un summit în Scoţia, ce părere au despre ei despre hotărârile pe care aceştia le iau.

Îmbrăcaţi în costume negre şi cu serviete roşii în mâini, susţinătorii antiglobalizării şi-au ascuns capetele în nisip, ca să le arate miniştrilor de finanţe şi bancherilor lumii că sunt orbi în faţa măsurilor ce trebuie luate în legătură cu economia globală şi încălzirea climatică.

"Ne aflăm astăzi aici pentru a transmite un mesaj clar miniştrilor de finanţe din G20, care se întâlnesc la St. Andrews, că a trecut vremea când îşi puteau ascunde capetele în nisip şi că a venit vremea pentru acţiune. Vrem să transmitem mesajul clar că această criză financiară globală ne demonstrează că aceste sisteme nu funcţionează, iar asta este o ocazie bună pentru ei să restructureze acele sisteme în aşa fel încât oamenii să fie prioritari. De fapt, le spunem că vremea tergiversărilor, vremea în care îşi ţineau capetele îngropate în nisip a trecut, a venit vremea pentru acţiune", spune unul din participanţii la acţiune.



Protestatarii au cerut membrilor G20 să dea dovadă de mai multă transparenţă şi să aplice reforme corecte.

Ţările cu economii dezvoltate şi emergente s-au opus sâmbătă, în cadrul reuniunii miniştrilor de finanţe ai G20 de la Saint Andrews, finanţării luptei împotriva încălzirii climei şi nu au ajuns la niciun acord în legătură cu această problemă, deşi peste doar câteva săptămâni, va avea loc conferinţa internaţională de la Copenhaga, în care trebuie să se hotărască înlocuirea protocolului de la Kyoto cu un alt document.

Antena 3

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pe 21 mai 2024 pentru clienţi
x close