Antena 3 CNN Externe Se mai simt ameninţate SUA de al-Qaida? Ce spune Hillary Clinton

Se mai simt ameninţate SUA de al-Qaida? Ce spune Hillary Clinton

Se mai simt ameninţate SUA de al-Qaida? Ce spune Hillary Clinton
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    08 Iun 2012   •   08:37

Gruparea teroristă al-Qaida reprezintă încă o ameninţare şi mai extinsă din punct de vedere geografic, a declarat joi secretarul de stat american Hillary Clinton, aflată la Istanbul.

"Nucleul al-Qaida care a efectuat atacurile de la 11 septembrie poate fi pe cale de a fi învins, dar ameninţarea a crescut, devenind mai extinsă geografic" a declarat Clinton, potrivit AFP.

"Ne menţinem încă dreptul de a utiliza forţa împotriva unor grupuri ca al-Qaida care ne-au atacat şi continuă să ne ameninţe cu atacuri iminente. Făcând aceasta, vom respecta toate legile existente, inclusiv legile războiului, şi vom utiliza mijloacele cele mai excepţionale pentru a garanta precizia (atacurilor) şi a preveni pierderile de vieţi nevinovate", a adăugat aceasta.

Numărul doi din ierarhia al-Qaida, Abu Yahya al-Libi, se pare că a murit într-un raid al mai multor avioane americane fără pilot, după ce aparatele de zbor au ucis luni 15 presupuşi insurgenţi în regiunea tribală din nord-vestul Pakistanului.

De asemenea, încă şapte membri al-Qaida au fost ucişi joi în urma unui raid aerian şi a unor confruntări armate în sudul Yemenului, zonă în care armata desfăşoară o ofensivă împotriva acestei reţele teroriste.



×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close