Antena 3 CNN Externe Secretarul General al NATO: "Ucraina are o fereastră de oportunitate pentru înclinarea balanței pe front"

Secretarul General al NATO: "Ucraina are o fereastră de oportunitate pentru înclinarea balanței pe front"

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice a declarat, miercuri, că "Ucraina are o fereastră de oportunitate" pentru înclinarea balanței în favoarea sa pe frontul de luptă și a pledat cauza continuării asistenței militare pentru Kiev.

Secretarul General al NATO: "Ucraina are o fereastră de oportunitate pentru înclinarea balanței pe front"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2023   •   15:49

Pe de altă parte, Jens Stoltenberg a admis că, în pofida sprijinului militar masiv furnizat de Occident, menit să întărească poziția Ucrainei la eventuale negocieri, Rusia nu pare să se pregătească de pace.

"Miniștrii Apărării din statele NATO s-au întâlnit pentru a aborda principalele probleme legate de securitatea noastră.

Acest lucru include susținerea noastră pentru Ucraina, consolidarea mijloacelor pentru descurajare și apărare cu forțe adecvate, capabilități și stocuri, dar și prin acțiuni de protejare a infrastructurii noastre esențiale, prin intensificarea planificării militare și prin cooperarea cu industria de profil", a spus Stoltenberg după reuniunea desfășurată la Bruxelles.

"Este aproape un an de când Rusia a lansat invazia totală în Ucraina, cel mai mare conflict din Europa după al II-lea Război Mondial. Nu vedem niciun semnal că Rusia se pregătește pentru pace. Dimpotrivă, Rusia lansează noi ofensive", a continuat el.

Citește și: Șeful NATO, veste proastă pentru Zelenski | "Nu este cea mai importantă problemă acum"

Stoltenberg a amintit că în urmă cu o zi, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, le-a prezentat miniștrilor din statele NATO noile date despre evoluții și cele mai urgente nevoi ale Ucrainei.

"Salut noile angajamente făcute de aliații din NATO, inclusiv mai mult armament greu și instruire militară. Este esențial. Ucraina are o fereastră de oportunitate pentru înclinarea balanței. Iar timpul este esențial", a concluzionat Jens Stoltenberg.

×
Subiecte în articol: Ucraina NATO Jens Stoltenberg
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close