Antena 3 CNN International News Șeful NATO, veste proastă pentru Zelenski | "Nu este cea mai importantă problemă acum"

Șeful NATO, veste proastă pentru Zelenski | "Nu este cea mai importantă problemă acum"

Secretarul General al NATO a retezat speranțele Kievului privind trimiterea în Ucraina a unora dintre cele mai insistent solicitate categorii de arme occidentale.

Șeful NATO, veste proastă pentru Zelenski | "Nu este cea mai importantă problemă acum"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2023   •   12:36

Decizia de a trimite sau nu avioane de luptă moderne în Ucraina "nu este cea mai urgentă problemă" în acest moment, a spus, marți, Jens Stoltenberg

Alianța trebuie să se concentreze, în schimb, pe furnizarea sprijinului militar pe care s-a angajat deja să îl ofere Ucrainei, a adăugat el în fața reporterilor, la Bruxelles, înainte de o reuniune a miniștrilor Apărării din țările NATO.

"Nevoia urgentă acum este de a livra ceea ce a fost promis. Să livrăm vehiculele blindate, vehiculele de luptă pentru infanterie, mortierele germane, vehiculele Bradley americane și, bineînțeles, și tancurile de luptă Leopard și celelalte care au fost promise", a declarat Stoltenberg.

Săptămâna trecută, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a amplificat solicitările adresate aliaților, de a trimite în Ucraina avioane de luptă moderne.

Citește și: Șeful NATO: "Incidentele cu obiectele doborâte de SUA fac parte dintr-un tipar"

Vineri, Zelenski a cerut oficial Olandei furnizarea de avioane F-16 de fabricație americană. 

Tot săptămâna trecută, președintele Poloniei, Andrzej Duda, a minimalizat perspectiva unor livrări iminente de avioane către Ucraina, calificând-o drept o decizie "serioasă" care nu ar fi "ușor" de luat.

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close