Antena 3 CNN Externe Fost secretar de stat al SUA, soluție șocantă pentru încheierea războiului din Ucraina: "Occidentul ar trebui să renunțe!"

Fost secretar de stat al SUA, soluție șocantă pentru încheierea războiului din Ucraina: "Occidentul ar trebui să renunțe!"

Fostul secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, a surprins liderii politici și reprezentanții mediului de afaceri prezenți la Forumul Economic Mondial de la Davos, după ce a propus încheierea războiului Rusiei în Ucraina printr-o soluție contrară eforturilor făcute până în prezent de Kiev și de aliații săi occidentali.

Fost secretar de stat al SUA, soluție șocantă pentru încheierea războiului din Ucraina: "Occidentul ar trebui să renunțe!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2022   •   17:28

Kissinger, în vârstă de 98 de ani, a spus că Occidentul ar trebui să renunțe la tentativele de a-i provoca Rusiei o înfrângere zdrobitoare Rusiei și a sugerat ca Ucraina să renunțe la o parte din teritoriul său.

Henry Kissinger: "Sper că eroismul ucrainenilor va fi egalat de înțelepciunea lor"

Potrivit lui Kissinger, Ucraina trebuie să înceapă negocierile de pace "înainte de a crea revolte și tensiuni care nu vor fi depășite cu ușurință".

"În mod ideal, linia de separare ar trebui să fie o revenire la situația dinainte de război. O continuare a conflictului dincolo de acest punct nu ar fi despre libertatea Ucrainei, ci despre un nou război împotriva Rusiei în sine", a estimat fostul oficial american.

Kissinger crede că ar fi "fatal" ca Occidentul să se lase cuprins de "dispoziția de moment" și să uite poziția de forță a Rusiei în Europa.

Potrivit presei internaționale, Kissinger a continuat argumentația amintind că Rusia a fost "o parte esențială a Europei" timp de peste patru secole și a indicat că liderii europeni nu trebuie să piardă din vedere "relația pe termen lung".

În caz contrar, europenii riscă să trimită Rusia într-o alianță permanentă cu China, a estimat Henry Kissinger.

Zelenski: "Dacă umanitatea nu va da un răspuns adecvat, lumea va semăna cu o scenă a crimelor de război"

Prim-diplomat al Americii în perioada 1973 - 1977, în mandatele președinților Richard Nixon și Gerald Ford, Kissinger a încheiat spunând: "Sper că ucrainenii vor da dovadă de o înțelepciune egală cu eroismul dovedit în lupte".

Varianta subliniată de fostul secretar de stat american este contrară ultimelor poziții exprimate de liderii de la Kiev, care au exclus orice concesii teritoriale făcute Rusiei în numele păcii.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut propriul său discurs adresat participanților la evenimentul de la Davos.

În timp ce a făcut apel la sancțiuni mai dure, menite să blocheze finanțarea mașinii de război a Rusiei, Zelenski avertizat că lumea este într-un moment de cotitură și că anul acesta se va decide "dacă forța brută va stăpâni lumea".

"Forța brută nu caută altceva decât subjugarea celor pe care încearcă să-i supună și nu vorbește, ci ucide, așa cum face Rusia în Ucraina (...) În loc de orașe pașnice, există doar ruine negre, în loc de comerț normal mările sunt pline de mine și iar porturile, blocate. În loc de turiști, ceruri închise și sunetul bombelor rusești și al rachetelor de croazieră.

Așa ar arăta lumea dacă momentul de cotitură nu va beneficia de un răspuns adecvat din partea umanității. Lumea ar semăna cu o mare scenă pentru crime de război", a transmis președintele ucrainean participanților la Forumul de la Davos.

Foto: Henry Kissinger într-un instantaneu din 2006 (stânga) și Volodimir Zelenski într-o fotografie recentă

×
Subiecte în articol: Henry Kissinger Volodimir Zelenski
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close