Antena 3 Externe Zelenski, la Davos: "Acești oameni nu vor face parte din viitorul Ucrainei!"

Zelenski, la Davos: "Acești oameni nu vor face parte din viitorul Ucrainei!"

de Adrian Iclozan    |    23 Mai 2022   •   15:37
Zelenski, la Davos: "Acești oameni nu vor face parte din viitorul Ucrainei!"
Sursa foto: hepta

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a inclus în discursul său adresat Forumului de la Davos exemple concrete ale uciderilor și distrugerilor provocate de armata rusă în Ucraina.

Potrivit lui Zelenski, 87 de persoane au fost ucise într-un atac al rușilor asupra unei baze militare din Desna, o localitate din nordul Ucrainei.

Atacul a avut loc în data de 17 mai.

Situată în regiunea Cernihiv, Desna găzduiește o bază militară care a fost recuperată de forțele ucrainene după ce rușii au fost siliți să se retragă.

"Astăzi, sub dărâmăturile din Desna se află 87 de victime. Optzeci și șapte de cadavre ale unor oameni care au fost uciși. Viitorul Ucrainei va fi fără acești oameni", a spus liderul ucrainean în discursul adresat Forumului Economic, în care a cerut sancțiuni mai aspre pentru Rusia, între care un embargo petrolier total și excluderea completă a băncilor acestei țări din sistemul global, pentru a bloca finanțarea efortului de război al Moscovei.

Zelenski: "Actualele sancțiuni nu sunt suficient de dure"

"Să nu trăiți cu impresia că Ucraina poate proteja întreaga lume. Facem eforturi maxime, dar eforturile trebuie susținute și de sancțiuni. Sancțiunile trebuie să fie maxime, să pună presiune pe Rusia.

Deocamdată, sancțiunile nu sunt suficient de dure. Ar trebui blocat total exportul petrolier rusesc, ar trebui o excludere completă a băncilor Rusiei din sistemul bancar global și ar trebui să nu existe niciun schimb comercial cu Rusia.

Să fie luate măsuri fără precedent pentru piețele comerciale ale Rusiei (...) pentru a nu mai putea sprijini acest război criminal și sângeros. Oferim fiecărei companii care pleacă din Rusia posibilitatea de a face afaceri în Ucraina, unde sunt peste 40 de milioane de consumatori (...), pentru a arăta că, într-adevăr, susțin libertatea", a îndemnat liderul ucrainean.

Potrivit acestuia, distrugerile înregistrate de Ucraina până în prezent, ca urmare a războiului declanșat de Rusia, se ridică la peste jumătate de trilion de dolari (peste 500 de miliarde de dolari, n.r.)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski davos Ucraina

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close