Antena 3 CNN Externe Anunț făcut de șefa Parlamentului European în scandalul sacilor cu bani găsiți la Eva Kaili | Metsola s-a întâlnit cu reprezentanți ai guvernului din Qatar

Anunț făcut de șefa Parlamentului European în scandalul sacilor cu bani găsiți la Eva Kaili | Metsola s-a întâlnit cu reprezentanți ai guvernului din Qatar

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a anunțat joi "reforme de amploare" pentru anul 2023, în urma scandalului de  corupție în care este implicată Eva Kaili, eurodeputat socialist din Grecia, fost vicepreședinte al forului.

Anunț făcut de șefa Parlamentului European în scandalul sacilor cu bani găsiți la Eva Kaili | Metsola s-a întâlnit cu reprezentanți ai guvernului din Qatar
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Dec 2022   •   16:13

"Sunt pe cale de a elabora un pachet amplu de reforme, care va fi gata la începutul anului viitor", a declarat Metsola (foto) în timpul Consiliului European de la Bruxelles.

Ea a vorbit de consolidarea protecției avertizorilor de integritate şi de interzicerea grupurilor de prietenie neoficiale cu țări terțe.

Metsola a precizat că ONG-ul "No Peace Without Justice", vizat de ancheta în desfășurare a autorităților belgiene, nu va mai beneficia de ecusoane de acces în Parlamentul European.

Șefa legislativului european a mai spus că a declinat o invitație în Qatar, la Cupa Mondială de Fotbal.

"Am refuzat pentru că am îngrijorări în legătură cu această ţară", a susținut Metsola.

Ea a recunoscut, pe de altă parte, că a avut două întâlniri la Bruxelles cu reprezentanți ai guvernului din Qatar și susține că ar fi refuzat o solicitare din partea Qatarului de a se adresa în Parlamentul European.

Unde a ajuns ancheta privind mita din Qatar

În ancheta referitoare la mita din Qatar sunt inculpați Eva Kaili, demisă săptămâna aceasta din funcția de vicepreședinte al Parlamentului European, partenerul lui Kaili, Francesco Giorgi, care este asistent parlamentar, fostul eurodeputat Pier Antonio Panzeri - toți social-democrați, precum și Niccolo Figa-Talamanca, lobby-ist și director al ONG-ului "No Peace Without Justice".

Cei patru sunt acuzați de participare la o organizație infracțională, spălare de bani și corupție.

Poliția judiciară federală din Belgia a găsit mai mult de 1,5 milioane de euro în numerar la domiciliile lui Kaili şi Panzeri și a postat miercuri pe contul oficial de Twitter mai multe fotografii cu banii confiscați.

În contextul investigației autorităților belgiene, Parlamentul European a decis joi, cu 541 voturi pentru, două voturi contra și trei abțineri, suspendarea oricărei activități legislative legate de Qatar.

Printre dosare suspendate se află cele referitoare la o liberalizare a regimului de vize pentru Qatar și Kuweit și un acord în sectorul aviatic.

×
Subiecte în articol: Roberta Metsola Qatar Eva Kaili coruptie
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close