Antena 3 Externe Şeful al-Qaida îndeamnă la război sfânt împotriva SUA. Ce l-a supărat pe liderul teroriştilor

Şeful al-Qaida îndeamnă la război sfânt împotriva SUA. Ce l-a supărat pe liderul teroriştilor

de M.Z.    |    13 Oct 2012   •   16:27
Şeful al-Qaida îndeamnă la război sfânt împotriva SUA. Ce l-a supărat pe liderul teroriştilor
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP

Liderul reţelei teroriste al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, îi îndeamnă pe musulmani să ducă un război sfânt împotriva Statelor Unite şi a Israelului, din cauza filmului considerat ofensator la adresa profetului Mohamed, informează AFP.

"Vă îndemn să continuaţi protestele faţă de agresiunea americană, cruciată şi sionistă", a spus liderul al-Qaida, într-un mesaj de şapte minute.

Totodată, capul organizaţiei teroriste i-a salutat pe demonstranţii "oneşti şi zeloşi" care au pătruns în ambasada SUA din Cairo şi pe atacatorii care au luat cu asalt "ambasada" SUA din Benghazi, în cadrul unor violenţe legate de film.

Pelicula, realizată în Statele Unite, a stârnit reacţia furioasă a musulmanilor din întreaga lume şi a dus la violenţe şi la moartea a mai mult de 50 de persoane, printre care şi ambasadorul american din Libia.

Filmul "Inocenţa musulmanilor" (Innocence of Muslims) a fost realizat de un cetăţean american născut în Egipt. Pelicula, realizata în SUA de o echipă de amatori, îl prezintă pe Profetul Mahomed ca având practici deviante.

Realizatorul peliculei, Nakoula Basseley Nakoula (55 de ani), a fost arestat la sfârşitul lunii septembrie, sub acuzaţia de încălcare a termenilor eliberării condiţionate, după ce fusese condamnat pentru fraudă în 2010.

Citeşte şi O importantă figură religioasă afgană oferă 300.000 de dolari celui care îl va ucide pe realizatorul filmului "Inocenţa musulmanilor"×

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close