Antena 3 CNN Externe Șeful armatei ucrainene: "Un război nuclear declanșat de Rusia nu poate fi exclus" 

Șeful armatei ucrainene: "Un război nuclear declanșat de Rusia nu poate fi exclus" 

Amenințarea reprezentată de utilizarea de către Rusia a unor arme nucleare tactice nu poate fi ignorată iar o astfel de lovitură ar putea declanșa un război nuclear "limitat".

Șeful armatei ucrainene: "Un război nuclear declanșat de Rusia nu poate fi exclus" 
Sursa foto: pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Sep 2022   •   18:22

Comandantul șef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, este cel care a făcut o declarație în acest sens, relatează presa internațională.

"Există o amenințare directă a utilizării, în anumite circumstanțe, a armelor nucleare tactice de către forțele armate ruse", a estimat generalul Zalujnîi (foto următoare) într-un articol publicat de agenția națională de presă Ukrinform.

"Este, de asemenea, imposibil să excludem complet posibilitatea implicării directe a celor mai importante țări la nivel mondial într-un conflict nuclear 'limitat', în care perspectiva unui al treilea război mondial este deja direct vizibilă", a mai apreciat el.

Șeful armatei ucrainene recunoaște public că forțele Kievului au atacat baza rusească Saki din Crimeea

În același articol, comandantul șef al armatei ucrainene a revendicat responsabilitatea pentru o serie de atacuri împotriva bazelor aeriene rusești din peninsula anexată Crimeea.

Între acestea se numără cel care a provocat în luna august daune semnificative la aerodromul militar din Saki, în vestul peninsulei.

"Ne referim la o serie de lovituri reușite cu rachete împotriva bazelor aeriene ale inamicului din Crimeea, în primul rând împotriva aerodromului militar din Saki", se precizează în articol.

O notă de subsol menționează că atacul de la Saki a fost o "combinație de lovituri" care au avut loc pe 9 august și care au scos din luptă zece avioane de război rusești.

×
Subiecte în articol: Valeri Zalujnîi razboi nuclear Rusia
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close