Antena 3 CNN Externe Seif Al-Islam, unul dintre fiii lui Gaddafi, a fost agresat în închisoare

Seif Al-Islam, unul dintre fiii lui Gaddafi, a fost agresat în închisoare

Seif Al-Islam, unul dintre fiii lui Gaddafi, a fost agresat în închisoare
Sursa foto: Foto: alarabiya.net
de M.Z.    |    05 Apr 2012   •   21:47

Seif Al-Islam Gaddafi, unul dintre fiii fostului lider libian Muammar Gaddafi, a fost agresat în centrul de detenţie de la Zenten, acolo unde este încarcerat pentru acuzaţia de crime contra umanităţii, potrivit unor surse de la Curtea Penală Internaţională (CPI), citate de AFP.

"Gaddafi a fost agresat fizic", susţine Xavier-Jean Keita, consilier la Biroul pentru apărare al CPI.

"A fost ţinut mult timp în izolare şi nu a putut primi vizitele oficialilor libieni", precizează avocatul Curţii Penale.

Instanţa internaţională ceruse miercuri Libiei, pentru a doua oară, să îl transfere imediat pe Seif Al-Islam.

În martie, Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia a evacuat cea mai mare închisoare din Tripoli şi a construit o închisoare mai mică în aceasta, pentru fiul cel mare al fostului tiran Muammar Gaddafi. Carcera seamănă mai mult cu o casă de lux, decât un loc de detenţie.

Complexul conţine o casă şi două curţi pentru exerciţii (acoperite cu bare de oţel pentru a împiedica o eventuală evadare cu elicopterul), un teren de fotbal şi baschet acoperit.

Seif al-Islam, în vârstă de 39 de ani, era considerat succesorul tatălui său la conducerea Libiei şi, până la revoluţia de anul trecut, era văzut drept o forţă moderată în ţară. În timpul conflictului el şi-a asumat un rol conducător în reprimarea rebelilor şi a fugit din capitală, atunci când aceasta a căzut în mâinile rebelilor libieni, în august.

Al-Islam a fost arestat în noiembrie în deşertul Sahara, în timp ce era îmbrăcat în beduin şi încerca să fugă din ţară.


×
Subiecte în articol: fiu agresat inchisoare Libia
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close