Antena 3 CNN Externe Un fiu al lui Muammar Gaddafi va fi încercerat într-o "staţiune de vacanţă"

Un fiu al lui Muammar Gaddafi va fi încercerat într-o "staţiune de vacanţă"

Un fiu al lui Muammar Gaddafi va fi încercerat într-o "staţiune de vacanţă"
Sursa foto: Foto: sysiphus.com
18 Mar 2012   •   14:46

Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia a evacuat cea mai mare închisoare din Tripoli şi a construit o închisoare mai mică în aceasta, pentru fiul cel mare al fostului tiran Muammar Gaddafi.

Seif al-Islam va fi încercerat într-o închisoare care seamănă mai mult cu o casă de lux, decât un loc de detenţie.

Complexul conţine o casă şi două curţi pentru exerciţii (acoperite cu bare de oţel pentru a împiedica o eventuală evadare cu elicopterul), un teren de fotbal şi baschet acoperit.

De asemenea, fiul fostului lider libian mai include şi o moschee privată, un bucătar personal, asistenţă medicală timp de 24 de ore şi televiziune prin satelit.

"Dacă Obama ar veni aici, sau Sarkozy sau Cameron, ar fi foarte mulţumiţi de condiţii, este un lux" a declarat unul dintre gardieni. "Aceasta nu este o închisoare, este o staţiune de vacanţă", a adăugat omul.

Seif al-Islam în vârstă de 39 de ani, era considerat succesorul tatălui său la conducerea Libiei şi, până la revoluţia de anul trecut, era văzut drept o forţă moderată în ţară. Dar în timpul conflictului el şi-a asumat un rol conducător în reprimarea rebelilor şi a fugit din capitală atunci când aceasta a căzut în mâinile acestora, în august. El a fost arestat în noiembrie în deşertul Sahara îmbrăcat în beduin, în timp ce încerca să fugă din ţară. De atunci el se află într-o vilă fortificată din oraşul de munte Zintan.

×
Subiecte în articol: inchisoare lux vila puscarie Libia Sahara
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close