Antena 3 CNN Externe Semn divin? Patriarhul Kirill a dat cu fundul de pământ în timpul sfințirii unei biserici de la Marea Neagră

Semn divin? Patriarhul Kirill a dat cu fundul de pământ în timpul sfințirii unei biserici de la Marea Neagră

Patriarhul bisericii ortodoxe ruse, Kirill, a căzut sâmbătă dimineață, în timp ce oficia o slujbă de sfințire a unei biserici din orașul Novorosiisk, de la Marea Neagră.

Semn divin? Patriarhul Kirill a dat cu fundul de pământ în timpul sfințirii unei biserici de la Marea Neagră
Sursa foto: Twitter @francis_scarr
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iun 2022   •   15:47

Imaginile de la ceremonie îl surprin pe Kirill, un bărbat de 75 de ani, în timp ce coboară câteva trepte, apoi își pierde echilibrul și cade cu picioarele înainte, lovindu-se destul de serios cu partea dorsală de podeaua de marmură.

Presa notează că șeful Bisericii Ortodoxe ruse, un susținător al lui Vladimir Putin și al campaniei militare din Ucraina, s-ar fi lovit de amvon, locul de unde se rostesc predicile în timpul slujbelor religioase.

În pofida faptului că patriarhul era înconjurat de numeroși preoți, niciunul dintre aceștia n-a fost în măsură să împiedice căderea lui Kirill.

Protodiaconul Andrei Kuraev a scris pe canalul său de Telegram că de vină ar fi regulile anti-COVID, care nu permit nimănui să stea în imediata apropiere a înaltului prelat.

Prelat rus: "Securiștii n-au reușit să-l prindă pe Kirill"

"Nici securiștii (cu referire la aparatul de securitate, n.r.), nici serviciul de protocol, nici episcopii care stăteau în apropiere nu au reușit să-l prindă. Patriarhul s-a lovit la spate de marginea amvonului. Liturghia a continuat.

Mitropolitul Grigore și episcopul local Theognost se uită cu vinovăție la patriarh și așteaptă o reacție.

Dar de vină sunt restricțiile legate de coronavirus, în virtutea cărora patriarhul nu poate fi atins sau susținut pe trepte", a scris Kuraev, citat de publicația Unimedia.

Alături de numeroși alți oficiali ruși, Kirill a fost plasat de Uniunea Europeană și de Marea Britanie pe lista cu persoane supuse sancțiunilor.

În motivarea deciziei de sancționare, Marea Britanie a menționat "sprijinul său proeminent față de agresiunea militară rusă în Ucraina".

×
Subiecte în articol: Patriarhul Kirill fund biserica Novorossisk
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close