Antena 3 CNN Externe Medicii sunt în alertă: Virusul gripal din China se poate transmite chiar şi printr-o strângere de mână

Medicii sunt în alertă: Virusul gripal din China se poate transmite chiar şi printr-o strângere de mână

Virusul ucigaş din China este mai contagios decat se aşteptau specialiştii în cel mai sumbru scenariu. 

Medicii sunt în alertă: Virusul gripal din China se poate transmite chiar şi printr-o strângere de mână
Sursa foto: sursă foto: pexels.com
de M.Z.    |    27 Ian 2020   •   09:15

Specialiştii avertizează că virusul gripal din China a suferit mutaţii şi se poate transmite chiar şi printr-o strângere de mână, iar cercetătorii chinezi lucrează deja la crearea unui vaccin.

Un număr de 80 de oameni au murit, potrivit unui nou bilanţ publicat luni dimineaţa de guvernul de la Beijing. Aproape 2.800 de persoane au fost infectate în întreaga lume. 

La spitale şi clinici cozile sunt interminabile. Deşi medici sosesc zilnic din celelalte provincii, oamenii aşteaptă chiar şi 3-4 ore pentru a fi consultaţi. 

La Wuhan, câţiva medici s-au infectat şi ei cu virusul, iar unul chiar a murit. Colegii săi rămân optimişti chiar dacă au fost puşi în carantină.

Cercetătorii chinezi avertizează că persoanele infectate pot transmite virusul chiar dacă nu prezintă încă simptomele bolii. În toată lumea, şi mai ales în Asia, se iau măsuri de izolare a celor ce ar putea fi contaminaţi. 
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close