Antena 3 CNN Externe Serbia acuză Ucraina și încă o țară UE de alarme false cu bombă la bordul avioanelor Air Serbia

Serbia acuză Ucraina și încă o țară UE de alarme false cu bombă la bordul avioanelor Air Serbia

Aleksandar Vučić, președintele Serbiei, a acuzat Ucraina și o altă țară din Uniunea Europeană că s-ar afla în spatele apelurilor care anunțau bombe la bordul avioanelor Air Serbia. De când Rusia a lansat invazia în Ucraina, la sfârșitul lunii februarie, peste o duzină de zboruri Air Serbia au fost forțate să se întoarcă la Belgrad sau Moscova din cauza unor astfel de amenințări, iar aeroportul din Belgrad a fost evacuat de cel puțin trei ori.

Serbia acuză Ucraina și încă o țară UE de alarme false cu bombă la bordul avioanelor Air Serbia
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    18 Apr 2022   •   16:46

”Serviciile externe de informații din două țări fac asta. Una este o țară UE, iar Ucraina este cealaltă", a spus Vučić duminică seara, fără a furniza dovezi și fără a menționa care este cealaltă țară.

Într-o declarație, Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, a respins remarcile liderului de la Belgrad drept ”fără temei” și ”neadevărate”. El a mai spus că Ucraina este dezamăgită de refuzul Serbiei de a se alătura sancțiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei.

”Facem apel la Belgrad să susțină adevărul și să se alăture pe deplin în sprijinul Ucrainei și în susținerea valorilor pe care se întemeiază Europa democratică unită”, se arată în comunicat.

Serbia, candidată la aderarea la UE, este aproape în întregime dependentă de gazul și petrolul Rusiei. Refuză să impună sancțiuni împotriva Kremlinului și menține zboruri regulate către Moscova.

”Continuăm aceste zboruri literalmente din principiu, pentru că vrem să arătăm că suntem o țară liberă și luăm propriile decizii. Nu decideți pentru noi când să anulăm zborurile”, a spus Vučić, scrie Reuters.

 

 

×
Subiecte în articol: Serbia Ucraina alarme alerta cu bomba avioane
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close