Antena 3 CNN Externe Serghei Lavrov: Moscova doreşte încheierea conflictului din Ucraina cât mai curând posibil

Serghei Lavrov: Moscova doreşte încheierea conflictului din Ucraina cât mai curând posibil

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat luni, în timpul unei vizite în Brazilia, că Moscova doreşte încheierea conflictului din Ucraina cât mai curând posibil, relatează Reuters.

Serghei Lavrov: Moscova doreşte încheierea conflictului din Ucraina cât mai curând posibil
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Apr 2023   •   23:30

Într-o conferinţă de presă cu omologul său brazilian, Lavrov a declarat că Rusia are ''un interes'' ca acest conflict să se încheie cât mai curând posibil.

Rusia a transmis în repetate rânduri că orice soluţionare a conflictului trebuie să recunoască ''realităţile'' anexării sale unilaterale a patru provincii ucrainene, pe care forţele sale armate le controlează parţial.

''Trebuie să rezolvăm conflictul într-un mod durabil, nu imediat'', dar nici ţările occidentale şi nici NATO ''nu contribuie'' la acest lucru. Lavrov a acuzat Statele Unite şi Europa că ''nu-şi îndeplinesc obligaţiile pe care şi le-au asumat cu ani în urmă'', într-o aparentă aluzie la acordurile de la Minsk din 2014 şi 2015, care au pus capăt conflictului din estul Ucrainei, dar pe care actualul preşedinte al acestei ţări, Volodimir Zelenski, le califică astăzi drept ''concesii'', relatează EFE, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 418. Slovacia a blocat importurile de cereale din Ucraina, după deciziile similare anunțate de Polonia și Ungaria

Rusia susţine că a fost nevoită să intervină în Ucraina în februarie anul trecut pentru a-i apăra pe vorbitorii de limbă rusă de persecuţii şi pentru a împiedica Occidentul să folosească Ucraina pentru a ameninţa securitatea Rusiei.

Kievul şi Occidentul consideră că acestea sunt pretexte nefondate pentru un război de cucerire în care mii de oameni au fost ucişi şi oraşe ucrainene au fost devastate.

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov Moscova Rusia Ucraina
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close