Antena 3 CNN Externe Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, ar fi suferit un atac de cord și a ajuns la Terapie Intensivă, arată surse ucrainene

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, ar fi suferit un atac de cord și a ajuns la Terapie Intensivă, arată surse ucrainene

Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, ar suferit un atac de cord "masiv", în urma căruia a ajuns la Terapie Intensivă și riscă să rămână invalid.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, ar fi suferit un atac de cord și a ajuns la Terapie Intensivă, arată surse ucrainene
Sursa foto: Twitter/khotgoid81
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Apr 2022   •   12:57

Informația este publicată de presa ucraineană, care îl citează pe Leonid Nevzlin.

Nevzlin este un fost co-proprietar al companiei rusești Yukos, care a fost condamnat în lipsă, în Rusia, la închisoare pe viață și s-a refugiat în Israel.

Potrivit Unian, el și-a păstrat legăturile cu mediile de afaceri și politice de la Moscova.

"Șoigu ieșit din joc, poate deveni invalid dacă supraviețuiește. A avut brusc un atac de cord masiv, este la terapie intensivă, conectat la aparate", a scris omul de afaceri pe Facebook.

Новости от моих источников в Москве: 1. Шойгу выбыл из игры, возможно, он станет инвалидом, если выживет. У него...

Publicată de Leonid Nevzlin pe Joi, 14 aprilie 2022

Nevzlin susține că sunt zvonuri conform cărora atacul de cord al lui Șoigu nu ar fi fost "din cauze naturale".

În postarea de pe Facebook, el mai scrie că 20 de generali ai Ministerului Apărării din Federația Rusă ar fi fost arestați, după ce s-a descoperit că, din 2014, aceștia ar fi furat din banii pe care Putin i-a alocat pentru pregătirea unei invazii pe scară largă în Ucraina.

"Din 2014, aproximativ 10 miliarde de dolari alocați de Putin pentru pregătirea blitzkrieg-ului (război-fulger, n.r.) au fost furați", susține Nevzlin.

Șoigu, "scos din circuit" timp de aproape trei săptămâni în luna martie

Presa internațională a relatat, la finele lunii trecute, despre revenirea în spațiul public a ministrului Șoigu, după o absență mai mare două săptămâni, în care s-a speculat că oficialul rus ar fi fost spitalizat, tot în urma unor probleme cardiace, pe fondul problemelor trupelor ruse în Ucraina.

Șoigu anunța la momentul respectiv că Rusia și-a atins "în mare parte" țintele invaziei din Ucraina

"În linii mari, principalele obiective ale operațiunii speciale au fost îndeplinite. A fost redus semnificativ potențialul militar al forțelor armate ale Ucrainei, ceea ce ne permite să ne concentrăm atenția și eforturile pentru atingerea obiectivului principal, eliberarea Donbasului", a afirmat ministrul rus.

El a mai susținut că Ucraina nu mai are flotă militară, iar forțele aeriene ucrainene și sistemul de apărare aeriană au fost distruse, Rusia fiind cea care controlează acum spațiul aerian ucrainean.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close