Antena 3 CNN Externe Serghei Șoigu a reapărut în spațiul public: ”Principalele obiective ale operațiunii au fost îndeplinite”

Serghei Șoigu a reapărut în spațiul public: ”Principalele obiective ale operațiunii au fost îndeplinite”

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a reapărut în spațiul public după aproape trei săptămâni și a anunțat că principalele obiective ale ”operațiunii speciale” în Ucraina au fost îndeplinite, iar capacitatea militară a Ucrainei a fost grav degradată.

Serghei Șoigu a reapărut în spațiul public: ”Principalele obiective ale operațiunii au fost îndeplinite”
Sursa foto: Twitter/ @michaelh992
de Andreea Ştefan    |    29 Mar 2022   •   15:07

”În linii mari, principalele obiective ale operațiunii speciale din Ucraina au fost îndeplinite. A fost redus semnificativ potențialul militar al forțelor armate ale Ucrainei, ceea ce ne permite să ne concentrăm atenția și eforturile pentru atingerea obiectivului principal, eliberarea Donbasului”, a declarat Serghei Șoigu.

Aceasta a fost prima apariție publică a lui Serghei Șoigu, după aproape trei săptămâni în care au apărut în presă tot felul de speculații despre dispariția sa, inclusiv că ar fi avut probleme de sănătate.

Ministrul rus al Apărării a mai spus și că Ucraina nu mai are flotă, iar forțele aeriene ucrainene și sistemul de apărare aeriană au fost distruse, Rusia fiind cea care controlează acum spațiul aerian ucrainean.

Citește și: Rusia amenință din nou cu armele nucleare. Serghei Șoigu: ”Prioritățile sunt armele precise cu rază lungă de acțiune”

 

×
Subiecte în articol: Serghei Șoigu
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close