x close

Serviciile britanice de informaţii monitorizează deplasările oficialilor

de G.S.    |    17 Noi 2013   •   15:07
Serviciile britanice de informaţii monitorizează deplasările oficialilor 416 Foto: Agerpres/AP
Serviciul guvernamental britanic de informaţii (GCHQ) monitorizează deplasările oficialilor guvernamentali şi diplomaţilor printr-un sistem automat de vizualizare a site-urilor de rezervări hoteliere, situaţie care facilitează activităţile de spionaj, relatează revista Der Spiegel, conform Mediafax.
Conform unor documente oferite de transfugul Edward Snowden, fost consultant al Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională (NSA), Serviciul guvernamental britanic de informaţii (GCHQ) are de peste trei ani un sistem care monitorizează automat rezervările online la aproximativ 350 de hoteluri de lux din întreaga lume. Sistemul permite urmărirea şi spionarea oficialilor guvernamentali şi diplomaţilor care efectuează vizite bilaterale sau participă la reuniuni internaţionale.
Programul secret, care are numele de cod "Royal Concierge" ("Majordomul Regal"), are obiectivul de a oferi serviciilor de spionaj informaţiile necesare urmăririi şi interceptării oficialilor care efectuează deplasări în străinătate.
În cadrul programului de monitorizare, lansat în anul 2010, serviciul GCHQ primeşte automat toate informaţiile despre o rezervare după confirmarea acesteia printr-un site guvernamental de tip gov.xx la oricare dintre cele 350 de hoteluri monitorizate.
 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati