Antena 3 CNN Externe Serviciile de Securitate ucrainene au lansat o amplă operaţiune ANTITERO la nivel naţional

Serviciile de Securitate ucrainene au lansat o amplă operaţiune ANTITERO la nivel naţional

Serviciile de Securitate ucrainene au lansat o amplă operaţiune ANTITERO la nivel naţional
19 Feb 2014   •   17:46

Serviciile de securitate ucrainene au anunţat lansarea unei operaţiuni antiteroriste, transmite RT. Potrivit autorităţilor de la Kiev, în ultimele 24 de ore, extremiştii radicali au intrat în posesia a 1500 de arme de foc şi a peste 100.000 de cartuşe de război.

Evenimentele recente relevă "escaladarea violenţelor şi uzul masiv al armelor de foc de către elemente extremiste. În multe părţi din ţară, autorităţile publice, amplasamentele militare şi depozitele de muniţie au fost capturate. Tribunalele au fost incendiate, vandalii distrug proprietatea privată şi ucid civili nevinovaţi", a declarat şeful Serviciului de Securitate ucrainean, Aleksandr Yakimenko.

Potrivit oficialului, "peste 1500 de arme de foc şi 100.000 de cartuşe au intrat pe mâini criminale"

"Serviciul de Securitate sfătuieşte toţi cetăţenii să rămână calmi şi să menţină ordinea şi liniştea publică. Asigurăm populaţia că au fost luate măsuri speciale de  restabilire a siguranţei publice şi a securităţii frontierelor", a continuat Yakimenko, care a precizat că preşedintele Viktor Yanukovich a fost informat despre declanşarea acestor operaţiuni.

Adjunctul lui Yakimenko, Vladimir Porodko, a spus că au fost confiscate din mâinile protestatarilor 268 de pistoale, două puşti, trei mitraliere uşoare, 92 de grenade şi peste 15.000 de cartuşe. Poliţia desfăşoară în continuare misiuni de recuperare a armelor furate, a concluzionat Porodko.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close