Antena 3 CNN Externe Și-a mușcat limba în somn, iar în următoarea noapte a murit subit. Ce s-a întâmplat cu un tânăr de 26 de ani

Și-a mușcat limba în somn, iar în următoarea noapte a murit subit. Ce s-a întâmplat cu un tânăr de 26 de ani

Și-a mușcat limba în somn, iar în următoarea noapte a murit subit. Ce s-a întâmplat cu un tânăr de 26 de ani
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
14 Oct 2017   •   14:12

Medicul Martin Elliott se pregătea să intre într-o operație, când a fost anunțat că trebuie să ajungă de urgență acasă. 

Pentru că nimeni nu răspundea la telefon, Elliott a plecat grăbit spre casă. Și-a dat seama că este ceva grav în momentul în care a văzut ambulanțe și paramedici în fața porții. Apoi, mezinul familiei i-a dat o veste cumplită: fratele lui mai mare, Toby, a fost găsit mort în camera lui. Avea doar 26 de ani.

Cea care a găsit trupul neînsuflețit al lui Toby a fost chiar mama lui, Leslie, care a intrat în camera băiatului după ce a văzut că acesta întârzie la micul dejun.

Potrivit unica.ro, distruși de durere, familia a căutat răspunsul la întrebarea: „De ce?”. Exista un singur indiciu – cu un an înainte să moară, Toby își mușcase limba în somn.

Mușcăturile pot să apară în timpul unei crize epileptic, iar cele două incidente au ajutat la determinarea faptului că Toby suferea de epilepsie.

De fapt, tânărul suferea de SUDEP, o moarte bruscă inexplicabilă în epilepsie, considerate a fi provocată de o întrerupere a sistemului nervos autonom, care controlează respirația și bătăile inimii noastre, posibil declanșate de la orice, de la lipsa somnului până la lumina strălucitoare.

×
Subiecte în articol: somn limba urgenta moarte ambulante tanar
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close