Antena 3 CNN Externe "Şi-a pierdut minţile din cauza banilor!" Evgheni Prigojin, atacat în Rusia după ce s-a refugiat în Belarus

"Şi-a pierdut minţile din cauza banilor!" Evgheni Prigojin, atacat în Rusia după ce s-a refugiat în Belarus

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, este acuzat că şi-a pierdut mințile, după ce gruparea sa a primit sute de miliarde de ruble din bani publici, bani din care șeful grupării de mercenari și-a oprit o bună parte.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iul 2023   •   09:21

Suma globală a finanțării asigurate de Rusia pentru Wagner s-ar ridica la echivalentul a nouă miliarde de euro. 

Acuzațiile au fost lansate de unul dintre propagandiștii Kremlinului într-o emisiune la televiziunea de stat.

Remarcabil este faptul că aceste acuzații susținute de date financiare precise vin după ce Evgheni Prigojin s-a refugiat în Belarus împreună cu o parte dintre combatanții săi, ca urmare a eșecului rebeliunii armate de acum aproape două săptămâni.

Citește și: "Din păcate, ei nu sunt aici!" | Aleksandr Lukașenko, dezvăluiri despre mercenarii Wagner 

Refugiul acordat de Belarus a fost moneda de schimb pentru ca Prigojin să oprească trupele sale din marșul spre Moscova.

Conform acuzațiilor formulate la televiziunea rusă de stat, membrii Wagner au început să aibă sentimentul că "totul este permis" după campaniile din Siria și din Africa și, mai ales, după ce mercenarii s-au evidențiat pe frontul din Ucraina unde au capturat, anul acesta, orașele Soledar şi Bahmut.
 

×
Subiecte în articol: wagner Evgheni Prigojin Belarus televiziune
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close