Antena 3 CNN Externe Slovacia a aprobat folosirea Ivermectinei pentru tratarea COVID-19

Slovacia a aprobat folosirea Ivermectinei pentru tratarea COVID-19

Ministerul Sănătății din Slovacia a aprobat utilizarea medicamentului pe bază de ivermectină în lupta împotriva noului coronavirus, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ministerului, Zuzana Eliasova.

Slovacia a aprobat folosirea Ivermectinei pentru tratarea COVID-19
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    28 Ian 2021   •   14:20

La 26 ianuarie, Ministerul Sănătăţii din Slovacia a primit o cerere de la expertul-şef pentru boli infecţioase al Ministerului, prof. dr. Ivan Schreter, pentru autorizarea medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru necesităţile unităţilor medicale din Slovacia.

Ministerul Sănătăţii a autorizat utilizarea terapeutică a medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru necesităţile unităţilor medicale, adaugă comunicatul, menţionând că autorizarea este valabilă pentru spitale şi ambulanţe pentru o perioadă de 6 luni. Indicaţia principală a Ivermectin este în profilaxia şi tratarea COVID-19. Medicamentul va fi disponibil de asemenea în farmacii, cu prescripţie medicală.

Ivermectin disponibil în farmacii, numai cu prescripţie medicală

Potrivit acestuia, Ivermectin este un antiparazitar care are şi proprietăţi foarte puternice antivirale şi antiinflamatorii în boala COVID-19. 

„Acest lucru este susținut de un număr tot mai mare de studii care demonstrează că este eficient, nu numai în cadrul modelelor in-vitro și animale, ci și în multe cazuri clinice din centre și țări din întreaga lume. Medicamentul va fi administrat ca parte a tratamentului. Acesta este deja folosit în mai multe țări precum Franța, SUA, Suedia și Norvegia", a declarat Zuzana Eliasova, potrivit tasr.sk

Monica Pop, verdict clar în cazul folosirii Ivermectinei în tratamentul COVID-19

"Știți foarte bine de ce există această reticență, pentru că din păcate scopul comercial predomină în lumea terapeutică. Atâta timp cât ai văzut un rezultat pozitiv la un medicament trebuie folosit după părerea mea imediat, mai ales într-o maladie care nu are alt tratament exact.

Și vreau să-l contrazic pe domnul doctor Alexie, pentru că nu trebuie minimalizat niciun medicament pentru că oamenii au făcut ce au putut și au folosit ceea ce au avut la îndemână în momentul respectiv. S-au salvat foarte multe vieți pentru că infecționiștii spun că la fiecare infectat există cam cinci contacți care au făcut boala aceasta și care nu au ajuns niciodată în atenția autorităților pentru că s-au vindecat, deci numărul de vindecați e mult mai mare decât știm noi că este, însă - încă o dată spun - orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți".

Virgil Musta: Posibil să fie medicament cu beneficii favorabile

Întrebat dacă el crede în acest medicament, Virgil Musta a spus că este posibil ca acest medicament să aibă beneficii favorabile dar a subliniat că mai este nevoie de informaţii.

"Da posibil să fie medicament cu beneficii favorabile în această infecţie doar că avem nevoie de date ceva mai multe. Studiile care se derulează în prezent arată acest lucru, dar sunt studii pe un număr nu foate mare de pacientţi şi ele sunt realizate de către experţi în domeniu pentru a vedea dacă aceste studii sunt suficient de relevante sau mai necesită şi alte sudii a se finaliza”, a explicat Virgil Musta preşedintele Comisiei de Boli Infecţioase.

Ivermectina, avizată de Ministerul Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii dă undă verde Ivermectinei. Specialiştii au spus că medicamentul se poate folosi în studii clinice la fel ca şi în celelalte ţări. Preşedintele Comisiei de Specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii pe Boli Infecţioase, Virgil Musta, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre paşii făcuţi în acest moment pentru avizarea acestui medicament.

"La sfârşitul anului trecut am primit două solicitări de răspuns la o adresă către Ministerul Sănătăţii, făcută de două entităţi diferite care întrebau dacă Ivermentina, medicament folosit în anumite studii clinice în Statele Unite, nu poate fi folosit şi în România.

Răspunsul nostru a fost că Ivermectina de uz uman poate fi folosită, dar în studii clinice, nu să intre direct pe protocolul de infecţie SARS-Cov-2, protocolul terapeutic.

În momentul în care studiile clinice desfăşurate la ora actuală în Statele Unite şi nu numai, şi în Europa sunt studii clinice care se desfăşoară, aduc date evidente legate de eficienţa şi beneficiile acestui medicament, să adoptăm şi noi acea atitudine pe care OMS o recomandă”, a spus pentru Antena 3 Virgil Musta preşedintele Comisiei de Boli Infecţioase.

Următorul pas prevede şi acreditarea la Agenţia Medicamentelor, în România

"Societatea care doreşte să introducă medicamentul în ţară trebuie să solicite acest lucru, ca să fie acreditat acest lucru, în România la Agentia Medicamentelor, după ce primeşte avizul favorabil, după aceea se pot derula studii clinice conform legislaţiei în vigoare”, a mai spus Virgil Musta preşedintele Comisiei de Boli Infecţioase.

 

 

×
Subiecte în articol: Slovacia
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close