Antena 3 CNN Externe Șofer român, condamnat în Franţa după ce au fost găsite peste 250 de kilograme de canabis în TIR-ul cu pepeni pe care îl conducea

Șofer român, condamnat în Franţa după ce au fost găsite peste 250 de kilograme de canabis în TIR-ul cu pepeni pe care îl conducea

Un șofer român de TIR și colegul lui de echipaj, un peruan, au fost condamnați în Franța după ce au încercat să transporte substanțe interzise ascunse printre fructe. Cei doi au de ispășit ani de închisoare şi sunt nevoiți să plătească o amendă uriaşă.

Șofer român, condamnat în Franţa după ce au fost găsite peste 250 de kilograme de canabis în TIR-ul cu pepeni pe care îl conducea
Sursa foto: Getty Images/ CaoChunhai
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2023   •   11:23

Trei ani de detenție și o amendă vamală de 50.000 de euro fiecare este sentința pronunțată luni, 16 octombrie 2023, împotriva celor doi șoferi arestați pe A10, când au fost prinși cu 252 kg de canabis printre pepeni.

Pe data de 7 septembrie, vameşii au decis să verifice vehiculul și pe cei doi șoferi ai săi în jurul orei 21.00, în zona Poitiers Chincé.

Câinele agenților a devenit agitat, semn că tocmai detectase un miros suspect. O percheziție completă a remorcii a scos la iveală, printre cele patruzeci de cutii de pepeni, prezența unei alte cutii de lemn. 

Au fost descoperite unsprezece genți de sport încărcate cu pungi termosigilate umplute cu o plantă identificată rapid prin testul efectuat la locul percheziției. A fost vorba de peste 252 kg de plantă de canabis cu o valoare de piață de 2,5 milioane de euro, conform estimărilor vamale.

Citeşte şi: Pedeapsa primită de o româncă după ce a mințit un bătrân din Italia că a rămas însărcinată cu el pentru a-i cere bani

Atât instanța, cât și procurorul au fost surprinși de o alertă a angajatorului șoferilor, care sunase să le spună că autovehiculul pe care îl conduceau era considerat suspect.

"Nu am făcut încărcarea. Nici nu am participat la ea", au declarat bărbaţii, conform La Nouvelle Republique.

Deşi au declarat că nu ştiau de prezenţa acestei plante în transportul pe care îl efectuau, cei doi șoferi au fost considerați vinovați de procuror și acesta a cerut patru ani de detenție. Instanța i-a condamnat la trei ani de închisoare cu executare şi o amendă vamală de 50.000 de euro pentru fiecare dintre cei doi șoferi.
 

×
Subiecte în articol: roman arestat muncitori români franta
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close