Antena 3 CNN Externe Sondaj: Lipsa banilor şi serviciul solicitant, principalele cauze ale insomniilor

Sondaj: Lipsa banilor şi serviciul solicitant, principalele cauze ale insomniilor

Sondaj: Lipsa banilor şi serviciul solicitant, principalele cauze ale insomniilor
14 Oct 2008   •   15:28

Criza economică mondială începe să afecteze şi sănătatea oamenilor. Grijile financiare îi ţin treji pe mai mult de jumătate din britanici, arată un sondaj realizat de un site medical . Mai mult de 20% dintre cei intervievaţi au declarat că din cauza serviciului solicitant nu apucă să doarmă mai mult de 5 ore pe noapte.
Stresul provocat de problemele economice este principala cauză a insomniilor, informează BBC News. Cel de-a doilea loc îl ocupă sforăitul. Mai mult de 30% dintre britanici sunt impiedicaţi să doarmă de sforăitul partenerilor. Administratorii site-ului NetDoctor au hotărât să facă acest sondaj după ce au observat numărul foarte mare de oameni care caută informaţii referitoare la insomnie.
Mai mult de jumătate dintre cei care au răspuns la întrebările sondajului şi-au exprimat dorinţa de a dormi mai mult de opt ore pe noapte. Însă, numai 17% dintre aceştia îşi permit acest lucru. Doctorul Roger Henderson, colaborator al site-ului NetDoctor , susţine că numărul persoanelor care suferă de insomnie a crescut alarmant în ultima perioadă. Acesta dă şi câteva sfaturi celor care se confruntă cu astfel de probleme. "Evitaţi băuturile care conţin cafeină şi optaţi pentru băuturi precum ciocalata caldă." îndeamnă acesta.
Jessica Alexander, reprezentanta organizaţiei "Sleep Council", este de părere că numărul persoanelor care suferă de insomnie a crescut foarte mult din cauza situaţiei finaciare mondiale. "Criza economică a creat panică în masă şi isterie chiar şi printre persoanele care nu au fost încă afectate."
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica insomnie
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close